2022-09-05
最近都有唔少展览及演唱会都喺会展度举行,为咗节省时间又唔想揾餐厅,于是我哋就去到会展站附近嘅湾景中心一楼,去寻找医肚嘅良药!系湾景中心连接新鸿基中心等几个商场都有唔同种类嘅美食,而湾景中心都有好多西餐厅嘅选择,而且价钱都唔会好贵,同油尖旺区等地方西餐厅嘅价钱差唔多👍🏻 我哋最后都选择咗Spago,呢间餐厅俾我嘅印象就系一幅意大利港湾嘅画,佢哋嘅服务都唔差👍🏻是日嘅餐汤系⭐️蕃茄浓汤,食落去有香浓嘅蕃茄味,再加上cream,增加左成个蕃茄汤嘅口感滑度👍🏻🥣🥣⭐️Sirloin steak 💰$188 🥩 🍖五成熟🥩👍🏻厨师煎扒嘅力度啱啱好,啱啱好五成熟唔会太过熟亦都唔会太生,簿簿嘅牛扒煎起上嚟都考起功夫㗎👩🏻🍳👨🏻🍳,牛扒食落去有香浓牛嘅味道,简简单单配搭上盐同胡椒就已经足够好好食啦!😚⭐️Lobster risotto 💰$178🦞🍚半只龙虾🦞,肉质爽口弹牙,放左系烩饭上,成个卖相好吸引,味道都唔差👍🏻饭除左有龙虾香味,仲有好重蕃茄汤🍅🥫嘅味道,成个饭唔会太油,可惜Risotto煮得太熟太湿,如果干身少少咁就更加好啦!🤤
是日嘅餐汤系
⭐️Sirloin steak 💰$188 🥩 🍖