2022-10-29
Happy Friday 又点少得同一班朋友Gathering呀!今次仲要系同闺蜜一齐食😂我就简左一间色味俱佳,可以打个靓卡嘅火锅店「香江花月」,主打配搭新颖且震撼味蕾的养生美颜火锅汤底,配以多款富话题性的人气特色配料。🥛🌸🌼🌺其实我想食呢一间好耐喇😍💭一来颜值超高艺术感100分,二来佢哋嘅食材都好高质,别具匠心😋⭐️ 汤底-日本牛乳玫瑰锅 🥛🌸🌼 $168招牌牛乳玫瑰锅,卖相高贵雅致,奶白色的汤底,是以日本北海道全脂牛乳制作,熬煮时加入了玫瑰花,令汤底有浓郁牛乳香气之余带有淡淡玫瑰花香。锅中的玫瑰花雕塑🌹🌹系用牛乳制成的冰,而底下嘅木瓜煮熟后都非常清甜😋好好食👍🏻建议喺煮嘢食之前饮返一两碗汤😋⭐️香江并(全牛)🐮🐮 $788火锅配料方面,餐厅都好讲求视觉艺术嘅效果及食材质素,我地点左一个香江拼,主要以牛为主🥩🥩,系原木圆盘上摆放出唔同牛嘅部位,将牛肉卷成花朵般精致,每一款牛都衬托住鲜花🌼🌸,牛嘅款式有牛柳粒、安格斯牛、牛白肉、牛小腿、牛心顶、黑牛柏叶、手切肥牛及牛脷,除咗卖相靓之外,佢哋牛嘅质素都唔差㗎,牛肉控嘅朋友千祈唔好错过!⭐️七彩饺子 🥟🥟$108饺子以七只色呈现,每一只色嘅馅都唔
⭐️ 汤底-日本牛乳玫瑰锅 🥛🌸🌼 $168
⭐️香江并(全牛)🐮🐮 $788
⭐️七彩饺子 🥟🥟$108
饺子以七只色呈现,每一只色嘅馅都唔同,而且每一款馅都好创新,别具匠心,七彩缤粉嘅颜色令人急不及待想知道每一只色系咩味🌈🌈,🟠橙色系金华火腿菜肉饺,🟣紫色系和牛香茜饺,🔵蓝色系虫草花饺,🟡黄色系午餐肉粟米饺,⚫️黑色系蟹肉黑松露饺,🟢绿色系冬菇荠菜饺,⚪️白色都特别架系姬松茸野菌饺,每一款嘅饺子特别得来都好食😋
⭐️特饮嘅买相都好吸精,我地叫左两杯特色嘅饮品,「凤琉香」及「桃花缘」❤️ 餐厅店员用气枪将烟雾波波打在杯顶上,大约一分钟后就有爆破效果,烟雾弥漫,充满仙气🗯️🫧仲带有一阵阵葡萄香气🍇🍇
⭐️凤琉香 🍍🍍🍹 $78
带有香浓嘅菠萝及红石榴味嘅饮品,饮品以姜汁汽水做底,再加入青柠汁、红石榴汁及菠萝汁混合埋一齐,酸酸甜甜地都几开胃😎👍🏻
⭐️桃花缘 🍑🍑🍹 $88
以青柠梳打及乳酸做底,仲带带淡淡的红石榴汁香味,饮落去每一啖都有自家制蜜桃啫喱,增加左成杯野饮口感😋
香港火锅嘅类型可以讲系包罗万有😋有高质材料嘅火锅,都有颜值超高嘅火锅,养生养颜嘅火锅,以优质服务为主嘅火锅👍🏻火锅呢个饮食行业,少啲创意都唔得架😎👍🏻