最近有个Event喺荃湾西𠮶边💪🏻,收工就打算喺附近揾啲嘢食😋,发现有一间主要以豆乳为主题嘅创意小食店 - 豆乳狂迷🥰,小食店将传统嘅豆浆配合多种元素,去制作出唔同口味豆乳饮品及甜品!吸引左唔少人去试🥛🥛小店除咗买豆乳产品之外,仲有雪糕🍦、芋圆🍡、豆制小食同栥饭🍙,而每隔一段时间都会出期间限定小食/甜品!小店嘅设计风格主要以浅木为主,再配埋绿色植物,成个感觉就好似身处喺大自然中,感觉悠闲又舒适👍🏻⭐️ 鲜芋泥豆乳 Soy Milk With Taro 「鲜芋泥豆乳」豆味十分浓郁,同时依到啖啖芋泥😋👍🏻而且唔会好甜,好好饮👍🏻好满足。⭐️ 狂人粢饭 Sticky Rice Roll 外层系软软嘅糯米饭,里面系脆卜卜的油炸鬼,加上榨菜同肉松,食落去口感丰富⭐️ 牛油果鳗鱼玉子粢饭 大大个粢饭,外层是软软的糯米饭,而入面就有牛油果鳗鱼、玉子、青瓜丝及肉松做馅料⭐️ 冬日暖薯-姜薯之选 以姜汁做底,再加入蕃薯、桃胶、小丸子、芋圆,超级足料又养身,每一啖都食到桃胶👍🏻⭐️ 和风七味脆皮木棉豆腐 Fried Salt And Pepper Tofu 即叫即整新鲜热辣外脆内软嘅炸豆腐,木棉豆腐比香港街市买嘅滑

⭐️ 鲜芋泥豆乳 Soy Milk With Taro
狂人粢饭

⭐️ 狂人粢饭 Sticky Rice Roll

牛油果鳗鱼玉子粢饭

⭐️ 牛油果鳗鱼玉子粢饭

⭐️ 冬日暖薯-姜薯之选

和风七味脆皮木棉豆腐

即叫即整新鲜热辣外脆内软嘅炸豆腐,木棉豆腐比香港街市买嘅滑豆腐滑身少少,浓郁七味粉配上脆皮豆腐,超惹味😋❤️

鲜芋泥豆乳
狂人粢饭