讲起港式车仔面🚗,唔少人会立即谂到𠮶种切合香港快节奏生活嘅快餐。今次我就幸运地试到一家港式车仔面餐厅,喺这里,所有食物都用心准备,每一碗面都系满满嘅人情味同温暖😊👨‍🍳。首先,菌菇鸡汤拉面🍲🌾通过熬煮出嘅汤头香浓深遂,喺秋凉嘅晚上尤其对胃。莴笋嘅爽脆,配合鸭血嘅嫩滑以及五花肉嘅肥瘦适中,全部都喺呢碗拉面入面有著独特嘅表现。每条拉面都吸满咗汤汁,真系太对味喇!接著,如果你钟情啲浓厚嘅美味,绝对唔可以错过小卤肥肠🐖✨。肥而不腻,卤汁香浓得黎唔覆盖住食材本身嘅鲜美。嚟到呢一店,如果冇品尝到呢款食物,咁真系好可惜!虽然餐厅嘅环境简朴🏠,但每次嘅造访都令我感觉到似系返到屋企嘅感觉,一啲都唔会陌生。餐厅嘅服务员都非常亲切,佢哋嘅微笑令整间餐厅加分唔少🤗。总括黎讲,如果你钟意食车仔面,喜欢尝新味道🍴,记得要将呢间餐厅加入你嘅美食清单!真心推介大家试下,有时候,最好嘅美食经验就喺我哋嘅日常生活中✨👍。