2019-01-03
如果要揾一种小食嚟代表香港, 唔计街头小食外, 蛋挞相信会系最有代表性的平民小食! ——-之前小弟我last day都特登入左九龙城一转买挞比同事食, 同事食完都忍唔住问系边度买!——-今次我就同女朋友再一次嚟到九龙城嘅侯王道, 帮衬呢一间网上大获好评的酥皮蛋挞店! ——-跟据网上嘅资料, 佢地整嘅酥皮蛋挞有成368层酥皮! 哗, 听落真系好有层次!——-佢地嘅酥皮挞有四款选择, 分别系:鲜奶挞、芝士挞、榴莲挞和普通蛋挞! ——-虽然售价较一般店舖饼店贵, 但的确有其特色,酥皮亦做得十分掂! ——-芝士蛋挞: 芝士味香浓,又唔会漏! 不过唔系流心的!原味蛋挞: ! 热辣辣新鲜出炉! 酥皮松化香脆有口感,牛油香但不会太肥腻感!—————————— 食物质素:8/10 环境卫生:8/10 舒适度:N/A 服务:6/10 性价比:7.5/10 总评分:7.3/10 —————————— #foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相机食先 #九龙城
——-
芝士蛋挞: 芝士味香浓,又唔会漏! 不过唔系流心的!
——————————
食物质素:8/10