2021-06-11
而家好多茶楼都退步,试过荃湾川龙都原来唔好食,要揾好食嘅点心真系好难🥲市面多咗好多点心专门店,但好食又有傅统风味唔多,新蒲岗就有间好食、服务又令人有亲切感嘅良心黄店「陈师傅」😍✨。其实一直都有食开😂推荐:🌕🌕🌕🌕🌗性价比:🌕🌕🌕🌕🌗💭:大家饮过咁多次茶,钟意饮嘅一食就知好唔好食抵唔抵食☺️😂我个人系觉得又黄💛又抵,又有傅统糯米卷,整体味道唔错,回头率高的👍🏻🚗:今次就揸车嚟,行咗个圈都唔觉有位,所以泊喺mikiki算🐽,停车场又大又好泊,不过就要早啲lLUNCH就开始排队入,有车嘅朋友仔可以喺近越秀嘅标位泊车,不过通常都要俾啲耐性等吓🐌。第一样赞系全部点心都热辣辣上﹗茶位 $4 位又唔贵------------------------潮式糯米卷 $23而家糯米卷真系唔系间间有,难得呢度有﹗上面有啲咸蛋黄碎,糯米唔会太湿、包同糯米比例几好,饭味唔会太咸,食到比较傅统嘅感觉。------------------------鱼子烧卖皇 2个 $23有得拣 2粒,啱我哋2个人食想食多几款点心,SiZE 唔会太细粒,猪肉弹牙,咬落爽嘅,唔会太咸,都系好食的👅。北海道棉花鸡 $31见北海道呢个名好劲
推荐:🌕🌕🌕🌕🌗
性价比:🌕🌕🌕🌕🌗
第一样赞系全部点心都热辣辣上﹗茶位 $4 位又唔贵
潮式糯米卷 $23
鱼子烧卖皇 2个 $23
北海道棉花鸡 $31
见北海道呢个名好劲咁,佢有蟹柳鱼肚,鸡蒸得好滑唔痴牙,鱼肚都几入味😎
精制虾饺皇 2个 $23
同样可以叫两只又系点心必食,2人笼好得意,皮唔会太厚,虾都几足🤙🏻。
流沙奶皇煎堆仔 $28
我个人好钟意奶皇,虽然好肥,但佢真系外脆内热到流晒出嚟(会辣口)好正😭但要我食第二旧又觉得够🤣