2024-02-11
~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ 新商场‼️新滋味‼️新体验‼️终于有机会黎The Wai觅食
米·泰Khao san充满泰式bistro嘅感觉
灯光设计营造出氛围感, 无论打卡食嘢都好得🤙🏻🧚🏻♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻♀️〈 附Menu🚶🏻♂️ 详情亦可参阅官方网站〉🟢 —— 泰国鲜虾炒金边粉 $108Pad Thai热辣辣上台好有镬气🔥配料丰富, 花生 芽菜 青柠 蛋丝 等等齐嗮整体偏甜惹味, 完全系正宗泰式风味!!唯一可惜系虽然鲜虾爽口, 但份量较少 🟢 —— 泰皇蚬肉生菜包 $92看似几简单嘅配料但入口味道丰富, 有层次有惊喜㖞!!😻肉碎唔dry, 🌶️带微辣好惹味搭配新鲜爽脆嘅生菜, 食落唔肥腻 🟢 —— 娘惹咖哩牛肉 $168娘惹咖哩椰香浓郁突出, 够正宗🇹🇭牛肉用上牛腩部位, 👍🏻份量足, 腍身入味仲有唔少配菜, 推荐!🟢 —— 米泰小食拼盘 $198炸鱼饼|炸虾饼|猪肉串烧|春卷|脆炸单骨鸡翼香叶鸡|烧菠萝充满泰国街头风味, 全部都好吸引!!🤩炸物呈金黄色, 💦外脆内里多汁
串烧带有炭烤味, 肉质软腍, 搭配特式酱汁一流🟢 —— 菠萝黄姜海鲜炒饭 $138配有
终于有机会黎The Wai觅食 米·泰Khao san充满泰式bistro嘅感觉 灯光设计营造出氛围感, 无论打卡食嘢都好得🤙🏻
〈 附Menu🚶🏻♂️ 详情亦可参阅官方网站〉
🟢 —— 泰国鲜虾炒金边粉 $108
Pad Thai热辣辣上台好有镬气🔥
配料丰富, 花生 芽菜 青柠 蛋丝 等等齐嗮
整体偏甜惹味, 完全系正宗泰式风味!!
唯一可惜系虽然鲜虾爽口, 但份量较少
🟢 —— 泰皇蚬肉生菜包 $92
看似几简单嘅配料
但入口味道丰富, 有层次有惊喜㖞!!😻
肉碎唔dry, 🌶️带微辣好惹味
搭配新鲜爽脆嘅生菜, 食落唔肥腻
🟢 —— 娘惹咖哩牛肉 $168
娘惹咖哩椰香浓郁突出, 够正宗🇹🇭
牛肉用上牛腩部位, 👍🏻份量足, 腍身入味
仲有唔少配菜, 推荐!
🟢 —— 米泰小食拼盘 $198
炸鱼饼|炸虾饼|猪肉串烧|春卷|脆炸单骨鸡翼
香叶鸡|烧菠萝
充满泰国街头风味, 全部都好吸引!!🤩
炸物呈金黄色, 💦外脆内里多汁 串烧带有炭烤味, 肉质软腍, 搭配特式酱汁一流
🟢 —— 菠萝黄姜海鲜炒饭 $138
配有提子干肉松腰果, 正宗泰国风味
层次丰富, 咸甜搭配够惹味
海鲜份量都好足料, ✨色香味俱全~
🧚🏻♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻♀️
p.s. 见到网上都几多负评下 虽然价钱的确唔算平
🫨但fairy觉得佢质素又对得住㖞…
✏️整体评分:#foodiefairy_4分
💸人均消费:$100-$200
📍地点:米泰 (围方) (大围)
大围车公庙路18号围方4楼431号舖