2022-10-03
召唤牛魔王🌟‼️Otto Hotel楼上嘅日式烧肉店Beefar’s每日由日本直送和牛,惠顾午市或晚市都可以免费任食日本雪糕😍❛ 4% 奇迹之牛 ❜呢度嘅重点推介❣️鹿儿岛每年岀产13,000只和牛当中,只有500只牛能达到A5级且BMS霜降程度为10或以上,代表着极上品质~🥩极上和牛盛合 (2人用) ($598)呢个和牛盛合可以食尽唔同嘅部位,重点系包括咗4%奇迹之牛,咁吸引即刻嗌咗😍上枱后店员介绍先食牛舌➢西冷➢再由牛后腿肉顺时针食落去,wasabi可随心加,不过呢度嘅牛原汁原味食系最正架!🥰⟐上等牛舌:牛舌唔会太薄,咬落柔软弹牙🍋唧小小柠檬汁好开胃☺️⟐特上西冷:细细粒、一口牛嘅感觉😍食落好重牛味,口感层次丰富,冇筋位咬落一啲都唔韧🥰⟐上等牛后腿肉:食落都好重牛味,不过因为偏瘦、肉质结实,就无西冷咁有口感,两种唔同感觉🤣⟐特上牛肩胛肉:咬落有油脂感,口感偏软身🥰⟐ 4%奇迹之牛极上牛肋肉: 终于到成餐嘅主角😍入口即溶,肉质细嫩,咬落油脂感极丰富,超级满足🤩果然系奇迹之牛!⟐肉眼心:呢款牛油脂分布均匀,薄烧后用关西风食法配蛋黄一齐食,就好似食寿喜烧咁嘅感觉😍油香味浓,配蛋浆中和返油腻感🥰
❛ 4% 奇迹之牛 ❜
🥩极上和牛盛合 (2人用) ($598)
⟐特上牛肩胛肉:咬落有油脂感,口感偏软身🥰
🦀北海道带子甲罗烧 ($178/2pcs)
店员上菜时细心指导💡建议先将蛋液倒入蟹盖,将带子同蟹膏捞埋一齐先放落去烧,咁样会比较容易掌握火侯,当烧至糊状嘅时候就食得架啦😆
未食已经闻到蟹嘅香味😍蟹膏食落完全唔会腥,配埋超级鲜甜嘅带子,简直食唔停口🥰💗蟹盖底仲有阵好香烧焦咗嘅蟹味,差啲想食埋个蟹盖壳🤪
🍹巨峰提子苹果汽酒特饮| 荔枝苹果汽酒特饮 ($68)
果汁配Apple cider,清新解油腻,配烧肉一流~
食饱仲可以任食平时少见嘅日本雪糕🍦抹茶回甘、芝麻够浓郁,正!
总结:店员好用心讲解烧肉教学,对每样食材都好熟悉,服务态度专业又贴心👍🏻至于和牛盛合价格适中,但质素非常高、好有惊喜,食得好满足!💓