2020-11-10
今次去左中环一间近排都几多人介绍嘅意式餐厅试试🥰一早book左夜晚,好彩有位🥶位于苏豪区斜坡上,门面唔算大,有一种意式风情嘅感觉🤪Menu选择唔算话好多,但就拣左最多人介绍嘅菜式😋本身想试佢好出名嘅Gratin Tomino Cheese,可惜8点几已经无哂😕🥩Italian Cold Cuts ($98)性价比几高,份量算多,三款唔同嘅肉配搭。肉味分别有唔同浓度,例如有用胡椒或普通palma ham🥓夹埋佢地自家制脆脆,唔会全碟都咁重口味,可以缓冲下👍🏻品尝到唔同肉嘅味道🥰🥩Roast Beef Japanese Rice ($150)见差唔多个个嚟都有叫呢个饭,佢系一味fusion嘅灸烧牛肉丼,牛肉方面略嫌烧过左龙🤨牛肉味唔系太出,但佢个蛋黄酱汁就救左成件事,味道几特别😍🥩20 Days Dry Aged Rib Eye Steak ($280)最出色嘅一道‼️20日dry aged完全系啱啱好🥰Rib eye相对有较多嘅肥膏位,但就令到成个rib-eye steak多左份油脂,牛味更出,口感多左层次👍🏻我会觉得呢个部位肥瘦均匀,而且20日dry aged无过龙嘅情况出现,好推介🥰整
Italian Cold Cuts
🥩Italian Cold Cuts ($98)
Roast Beef Japanese Rice
整体嚟讲,餐厅好有格调,好chill🥰好似置身喺外国啲小店咁😍而且价钱唔太贵,有呢个享受都觉得好合理,推介‼️