【鲗鱼涌。各国美食华山论剑😋】 #米芝莲必比登红咖哩烧猪肩⾁。 烤红咖哩配烧猪肩⾁饭 浓缩咖啡汤⼒ 纯素宇治⾦时新地🔸喺鲗鱼涌返工嘅朋友都一定好熟呢间都算新嘅Food Halls,佢啲座位好舒服,同传统Food Court差好远,仲有40多个知名品牌入驻,好多特色食物😍🔸嚟自泰国嘅《Sri Trat Curry Bar》自2018年开始,已连续获得米芝莲必比登的推荐🌟佢地嘅咖哩直接从泰国运送过黎,用泰国香草同香料制造,再加上泰国象岛虾酱调味,慢慢烘烤出香味❤️而我今次食嘅烤红咖哩配烧猪肩⾁饭系特意选咗无添加激素,无抗生素嘅猪肩肉烤制,外皮有好正嘅炭香味,口感似猪颈肉,配上红咖喱系一绝😙🔸浓缩咖啡汤⼒系用嚟自越南嘅家庭咖啡农场直接供应,咖啡豆系单一产地、可持续种植同有机,全港只喺KIN独家供应,非常值得一试😎🔸至于无动物成份嘅甜品选择,我试咗纯素宇治⾦时新地🍨佢配上蜜味红豆蓉同软糯白糯米团子,抹茶味道浓郁,口感软滑📍KIN Food Halls @kinfoodchange鲗鱼涌英皇道979号太古坊德宏大厦2楼。#HKFN #hkfoodnu #营住食 #HKFN鲗鱼涌 #KINFoodC

[Sri Trat] 烤红咖哩配烧猪肩⾁饭
[KIN] 浓缩咖啡汤⼒
[MATCHAI] 纯素宇治⾦时新地

鲗鱼涌英皇道979号太古坊德宏大厦2楼

#HKFN #hkfoodnu #营住食 #HKFN鲗鱼涌 #KINFoodChange #KINSheungWan #IngredientChangeForClimateChange #ToChangeTheWayWeEat #Sustainable @SriTrat @matchali_hk #NoAddedHormones #NoAntibiotics #vegan #无激素猪⾁ #不添加任何激素
#香港美食 #香港食物 #鲗鱼涌美食 #foodporn #hkig #hkfood #hkfoodies #hkfoodie #instafood #hkfoodblogger #fitness #营养 #健康饮食