【黄大仙区】【泉成茶餐厅】呢排同美女朋友食过唔少餐厅,有间茶记佢话佢几中意,所以有一日就叫埋我去食。我作为一个茶记 foodie,梗系去啦。系呀,食茶记就被人话茶记 foodie,食好少少就被人话系鳝稿,喺香港做 foodie 好惨㗎。咁我呢餐就梗系自费,咪玩啦,真系茶记㖞。呢啲唔系雨后春笋式嘅冰室热潮产物,系真茶记㖞,例如下昼去都可以叫嘅「早餐」,$40 有「火腿通粉」同「肠仔蛋」,加 $2 有埋「牛油多士」,再加 $2 饮「冻奶茶」。呢个系美女朋友叫嘅,佢讲得中意嘅,就梗系觉得好食,唔通中意食难食嘅嘢咩。我就食 $40 嘅「茶餐」,有「牛油餐饱」、「火腿奄列」、「沙嗲牛肉面」,质素就系传统茶餐厅咁,不过不失。餐饮我拣「热奶茶」,系具茶记质素嘅,可以放心叫。补多 $10 要两个「蛋挞」,佢唔系最佳状态,唔评论。夹埋 $94,系唔错嘅茶餐厅体验嚟。。。(地址:黄大仙龙翔道120号新光中心二座地舖)

(地址:黄大仙龙翔道120号新光中心二座地舖)

2024-11-10