2023-05-06
【黄大仙区】【竹园餐厅】去开黄大仙区同大家食嘢,都系去新蒲岗最多,因为餐厅多选择多,食乜都有选择。其次就系去黄大仙或者钻石山等等地方,极其量都系去咗一次慈云山,去嘅地方唔系多到覆盖晒成个黄大仙区,今次就做啲嘢先。我好似从未去过竹园,最近只系去过黄大仙中心,𠮶时仲读紧书,搞义工计划,喺𠮶边嘅中途宿舍住咗一晚,成世都记得个 friend 啲鼻鼾声彷如东铁线中期翻新列车喺耳边驶过一样。𠮶位同学对我相当好,至今都狂 like post 嘅。嚟到竹园广场好有新加坡 feel,英式公屋商场设计咁款,行到我几亢奋。仲见到呢间竹园餐厅门口有卖埋西式包饼,唔入去唔得啦下话。入到去都系自己揾位坐,但系侍应叔叔都系著恤衫西裤配马甲背心,相当认真,好鬼正。食个 $43 嘅特餐,个「午餐肉煎蛋」只蛋略嫌太熟,系全熟嘅,主菜「鸡扒」、「米粉」就平庸,拣其他嘢可能好啲。全晚惊喜喺杯餐饮「热奶茶」度,果然屋邨老牌茶记对杯茶唔敢怠慢,唔落糖唔加炼奶,非常好饮,正。坐低食咗阵嘢,𠮶度啲客人除咗食茶记炒嘢之外,都几多人食佢哋啲包点。我就用 $23 食埋「法兰西多」满足某啲读者嘅期望,佢本身一开二咗,味道系 okay 但花生
坐低食咗阵嘢,𠮶度啲客人除咗食茶记炒嘢之外,都几多人食佢哋啲包点。我就用 $23 食埋「法兰西多」满足某啲读者嘅期望,佢本身一开二咗,味道系 okay 但花生酱有啲唔够。呢餐饭食个特餐加件西多都只系 $66,算系咁啦。。。
(地址:黄大仙竹园商场1楼110号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黄大仙区 #黄大仙 #竹园 #竹园餐厅 #特餐 #午餐肉煎蛋 #鸡扒米粉 #热奶茶 #法兰西多 #西多士 #1am0847 #1ambackup