2024-06-04
【黄大仙区】【开乐粉面茶餐厅】认识我比较深嘅读者都应该知道我呢排真系接咗唔少 job,好忙吓,然而当我系朋友知我穷到㶶嘅话都应该会体谅我嘅所作所为。呢排有时间都想休息多啲,甚至有可能会写吓其他嘢,希望大家习惯吓「生活杂志」嘅模式。不过,呢餐都系要写埋佢嘅。其实呢餐都食咗一段时间,唔系即刻 post 嘅,都系有一日经过新蒲岗,食咗我最经常食嘅茶餐厅常餐。呢间茶记嘅 menu 都几丰富,有机会都想食多啲。我就叫咗 $45 嘅「常餐B」,佢一嚟就拣咗奄列先,我食「牛肉奄列」,系包沙嗲牛肉馅,搅到都几浓味。早知系咁我主食就唔会叫沙嗲牛肉,叫咗先知,照食个「沙嗲牛肉乌冬」,不过有得跟乌冬又系得意,味道都正常啦,餐饮杯「热奶茶」都可以嘅。嚟到茶餐厅梗系忍唔住队返件「西多士」,呢度价钱 $18,有夹花生酱,唔错。埋单 $63,我畀得起嘅钱嚟。。。(地址:新蒲岗崇龄街73-75号地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #
(地址:新蒲岗崇龄街73-75号地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黄大仙区 #钻石山 #启德 #新蒲岗 #开乐粉面茶餐厅 #常餐 #牛肉奄列 #沙嗲牛肉乌冬 #热奶茶 #西多士 #1am1411 #1ambackup