2024-10-05
【黄大仙区】【NEON CAFE】有位读者喺 社交平台度 DM 我话新蒲岗工商业区有间隐世 cafe 好正,我就同春哥去咗试。我去𠮶日系星期六嚟,见到附近有间茶记冰室之类嘅餐厅劲多人,但转入大厦之后就少咗啲人。嚟到呢间 cafe 之后,人又多返。偷听人哋讲,都系话呢度正㖞。我哋叫嘢食啦,春哥试 $65 嘅「意式芝士蕃茄肉酱意粉」,佢对碟嘢赞不绝口,话佢好味得嚟估唔到都几大碟,抵食。我就试都系 $65 嘅「黑松露野菌烟肉卡邦尼意粉」,咁其实都系大碟嘅,一样㗎嘛。而我𠮶碟嘅松露野菌味好香,意粉口感烟靱具质素。咁嚟到呢啲 cafe,唔可能唔试埋佢哋啲嘢饮嘅。春哥试 $35 嘅冻「海盐榛果牛乳咖啡」,佢劲中意个海盐牛乳味。我就试都系 $35 嘅冻「薄荷朱古力」,系好香浓嘅朱古力味配以淡淡嘅薄荷味,比例啱啱好。以呢个质素嘅饮食,$200 系正常,难怪多人。。。(地址:新蒲岗五芳街12号利景工业大厦2楼A号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delic
(地址:新蒲岗五芳街12号利景工业大厦2楼A号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黄大仙区 #钻石山 #neon #neoncafe #意式芝士蕃茄肉酱意粉 #黑松露野菌烟肉卡邦尼意粉 #海盐榛果牛乳咖啡 #薄荷朱古力 #1am1529 #1ambackup