2023-12-11 583 浏览
【黄大仙区】【San Babila】寻日去咗行有「嘥气商场」之称嘅新商场「Airside」,行咗冇一阵就发觉自己有啲肚饿。本身系想喺商场度揾嘢食,但系我见可能系因为周末,啲餐厅间间都好似几多人,而且唔系好啱我自己一个人走入去食咁,就冇食喇。好似我呢种都系去返新蒲岗𠮶边食吓茶记算喇,点知行行吓发觉好似成条街啲茶记都被我食过晒咁,自己都忍唔住苦笑咗。行返转头见到呢间西餐厅嘅员工企咗出嚟招客,见佢咁有诚意,姑且入去会一会佢,都系一餐半餐啫。叫咗个「午餐」,谂唔到食乜之下求其叫个 $188 嘅「香煎纽西兰西冷配时令杂菜」,佢送是日餐汤或者沙律,我要咗餐汤「南瓜甘笋汤」,加埋块包,感觉都唔错。而块扒我叫咗三成熟,系对餐厅信任嘅表现,信佢先敢叫。最后煎出嚟都有少少 over 不过我觉得可以接受,味道都可以嘅,算对得住个价嘅。嘢饮本身想叫「白俄罗斯」但店员话冇酒精𠮶啲,就要加 $28 嘅「热情果梳打」,都 okay。加一后埋单 $238,可以吖,下次可以食埋甜品。。。(地址:新蒲岗景福街59号地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfo

(地址:新蒲岗景福街59号地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黄大仙区 #钻石山 #启德 #新蒲岗 #SanBabila #香煎纽西兰西冷配时令杂菜 #香煎纽西兰西冷 #时令杂菜 #南瓜甘笋汤 #热情果梳打 #1am1228 #1ambackup
2023-12-09