🐂🍲🔥 【 一鼎 • 台式火锅 】🔥 🍢🧋⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄马鞍山新港城中心新开咗一间任饮任食嘅台式火锅✨一人一锅,汤底选择包罗万有🍲另外主打多款高质牛肉,仲有台式手摇饮品,可以话系万众期待😍嚟食之前一定要记得留肚啊‼️钟意食辣嘅我首选「麻痹鸭」汤底—— 麻辣鸭血锅🌶️由秘制材料熬制而成,味道麻、香、甜、辛集于一身,钟意食辣必定唔可以错过👏🏻朋友拣咗「椰子鸡」汤底(+29)——药膳椰子鸡锅🐔汤底味道非常清甜,仲有原只鸡件及药材,感觉滋补,啱晒注重养生嘅朋友☺️肉类方面,大推「澳洲纯和牛」、「澳洲200日谷饲牛」、「澳洲黑安格斯封门柳」🏆 肥瘦适中,雪花均匀,全部高质靓货,竟然可以任点任食,真系不得了🤩其余火锅配料包括:特色锅物、海鲜、串串锅物,应有尽有🔥「荆椒火龙虾滑」卖相相当吸睛,以荆椒包住紫色嘅火龙虾滑,味道辛辣,内馅鲜味弹牙🦐所有吃到饱套餐更包含前菜、台式锅物、红烧卤水、台湾主食及小食❣️每款只食一件都已经好饱😂另一亮点喺呢度嘅台式饮品,有几款特色饮品都系免费任饮🆓我哋点咗「黑糖珍珠牛乳」、「百香果三重奏」🧋两款都好饮,前者香浓顺滑,后者清新消滞,必试🫶🏻⋄ ┄ ┄ ┄
🐂🍲🔥 【 一鼎 • 台式火锅 】🔥 🍢🧋

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

⭐️「澳洲200日纯谷饲牛」吃到饱套餐⭐️
⏳用餐时间:120分钟
➤ 成人$339
➤ 小童$199

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:一鼎‧台式火锅 (马鞍山)
马鞍山鞍禄街18号MOSTown新港城中心(4期)2楼2001号舖

🔥更多同区美食👉🏻 #ccrreami马鞍山

#hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相机食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅游 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 @toppotasia #toppotasia #一鼎台式火锅 #吃到饱套餐 #饮到爽茶饮 #火锅放题 #马鞍山 #马鞍山美食 #新港城中心 #火锅 #打边炉 #放题 #任食 #茶饮
2024-06-26