2022-09-06
一直都听讲St. Regis The Drawing Room下午茶好高质不过好难订位 今次好好彩提早咗1个月就订到星期日330时段( ´▽`)💓 个人认为佢嘅嘢食卖相精致好食 而且灯光好靓影相打卡一流✨ 同埋松饼都好好食😋✻ The Drawing Room Afternoon Tea ($478/pp)佢嘅下午茶同我哋平时食开嘅三层架唔同~staff会推住架车仔俾我哋每人拣四款咸点同四款甜点 当日我帮朋友庆祝生日 酒店另外送多两件甜点同埋生日朱古力牌🥰首先staff会先用一个十二格盒介绍每款茶叶好特别 佢哋选用咗Plantation嘅茶叶~🍵我自己拣咗左下角嘅唔知咩乌龙茶🤣 印象中佢话呢个茶比较smooth同埋可以配蜜糖我觉得得几特别就叫嚟试吓 真心好好饮!超级推介❣️ 佢系一个比较清嘅茶 就算唔落蜜糖都已经好清甜 加埋蜜糖之后更加好味🥰✨ 朋友拣咗佢嘅breakfast tea 不过饮落唔知点解比较苦 就算加咗奶都唔系好啱我哋口味🥹 佢总共有16款咸点同甜点俾我哋每人各拣四款 咸点同甜点(详情见Menu)全部卖相都好靓😻 甜点我特别钟意佢嘅Raspberry lychee同coco
佢嘅下午茶同我哋平时食开嘅三层架唔同~
佢总共有16款咸点同甜点俾我哋每人各拣四款 咸点同甜点(详情见Menu)全部卖相都好靓😻 甜点我特别钟意佢嘅Raspberry lychee同coconut mango👍🏻 至于咸点我觉得佢嘅Wagyu beef 同Tuna tataki都好好食🤤 有种眼前一亮嘅感觉
个人认为佢嘅松饼可以媲美文华饼店😳 外脆内软口感松化 而且好香蛋白味 每人有一件原味同埋提子味另外有四款果酱 我四款都试晒我最钟意orange🍊同无花果我果酱!💕 反而牛油同cream我个人觉得一般🙈
唔好睇啲咸点甜点细细件咁 食埋两个松饼我同朋友都食到好饱好饱🤣 虽然加一之后人均五百几 但食物质素真心好好食 而且我个人真系好钟意个乌龙茶 可以话系我食过咁多个下午茶嚟讲最好饮嘅茶😗