【✨元朗新开特色泰国餐厅🇹🇭💕$30迷你泰茶刨冰🍧】最近同朋友去开元朗想食泰国菜 经过见到呢间新开嘅 SO! BangKok Thai Eatery & Desserts 餐厅以粉红色为主💖 无论室内定室外环境都好有feel 有好多霓虹灯装饰💕 仲有好睇又好食嘅刨冰!虽然迷你但系其实份量都几多~🍧 另外佢哋嘅招牌烧鸡都好好食😚 dinner set 性价比都好高~~Weekday dinner Bento HKD$138✻ 餐汤/沙律 我哋拣咗餐汤系粟米汤🌽✻ 泰式虾饼 +HKD20 佢有好多小食可以拣 我哋加钱叫咗虾饼 外脆内弹牙!啖啖虾肉🍤😋✻ 泰式烧安格斯牛肉 +HKD20同样有好多主食可以拣 我哋拣咗安格斯牛肉~ 牛肉味好浓郁 烤得啱啱好 而且好入味🥰 配埋佢特别嘅酱汁非常之夹!而且卖相都好吸引 牛肉呈嫰粉红色❣️套餐可以拣面或者饭 例如冬阴功金边粉 泰式船面 鸡汤金边粉 白饭 或者可以加钱叫鸡油饭~ 我哋邪恶地加咗$8叫咗鸡油饭😚 鸡油捞饭真系冇得输!同牛肉一齐食超正✻ 冻班兰香芋泰式小丸子鲜奶 +HKD$28饮品选择超多元化🩷💚💜 我拣咗呢杯卖相超吸引嘅!斑斓同埋香芋呢个配

【✨元朗新开特色泰国餐厅🇹🇭💕$30迷你泰茶刨冰🍧】

Weekday dinner Bento HKD$138
✻ 餐汤/沙律 我哋拣咗餐汤系粟米汤🌽

✻ 泰式虾饼 +HKD20

✻ 泰式烧安格斯牛肉 +HKD20

✻ 冻班兰香芋泰式小丸子鲜奶 +HKD$28
饮品选择超多元化🩷💚💜 我拣咗呢杯卖相超吸引嘅!斑斓同埋香芋呢个配搭咁match~~ 我同朋友都觉得几好味!

✻ 招牌泰式烧鸡 HKD$158
我哋两个人所以拣咗半只份量😛
热辣辣皮脆肉嫩!鸡肉肉质真系好嫩滑仲好juicy~~~✨yummy!! 点埋酱汁一流!
招牌泰式烧鸡

✻ 泰式香草炒肉碎炒意粉配温泉蛋 HKD$138
意粉质地弹牙 炒肉碎非常惹味 配埋流心温泉蛋捞埋一齐食好match~

✻ 迷你皇家泰茶刨冰 +HKD$30
卖相超吸引嘅泰茶刨冰 套餐加$30真系好抵!!刨冰好浓泰茶香味 好好食甜而不腻~ 沙冰口感都好软滑🤤 呢个价钱冇嘢可以挑剔😚

招牌泰式烧鸡