2024-02-07
呢间日式烧肉店我去过两次 都系去铜锣湾个间~第一次系同朋友下午去 叫左和牛豪华二人前🥩第二次同男朋友夜晚去 散叫为主🫶🏻呢间餐厅嘅服务态度同抽风系统都几好食完唔会成身烧肉味👍🏻如果想知道午市定晚市抵食啲 睇埋就知!😎★ 午市 ★⚠️ 我食个时午市只可以𝐰𝐚𝐥𝐤 𝐢𝐧 无得𝐛𝐨𝐨𝐤位 唔知而家有无得𝐛𝐨𝐨𝐤🫣如果都系无 而你又想周末食 记得早啲去攞位~~❶ 和牛豪华二人前💰𝟓𝟑𝟖 留意呢个餐系午市先有😂晚市系无的呢个餐包左𝟐碗白饭🍚、𝟐碗汤🥣、𝟏碟沙律🥗、𝟏小碟泡菜🌶️、𝟐小碟有蛋黄嘅酱料🥚同肉类🥩个泡菜好好食!唔会好辣 系偏甜个种😋可惜只得一小碟🤣但可以加钱追加沙律有蟹柳丝🦀、生菜🥬同埋蟹籽 做前菜唔错👍🏻而肉类包括和牛肉眼、薄切和牛肩肉、牛胸腹肉、牛肋肉、上等牛肋肉同埋黑豚腩肉🥩🐷个人最喜欢和牛肉眼同埋薄切和牛肩肉🐮和牛肉眼油脂分布平均 入口即溶😋薄切和牛肩肉个酱汁几惹味 另外几款肉质素都唔差👍🏻呢个餐可以以优惠价加配𝟐杯饮品🍹我地叫左𝟐杯冻柚子蜜🍊同𝟏杯冻姜蜜🫚其中𝟐杯系各加$𝟓 另外𝟏杯就收正价$𝟐𝟐 正常味道我地𝟑个女仔 叫左呢个𝟐人餐已经够食~我𝟐个朋友食完之后都分别同屋企人再嚟
第一次系同朋友下午去 叫左和牛豪华二人前🥩
❶ 和牛豪华二人前💰𝟓𝟑𝟖
留意呢个餐系午市先有😂晚市系无的
个泡菜好好食!唔会好辣 系偏甜个种😋
可惜只得一小碟🤣但可以加钱追加
沙律有蟹柳丝🦀、生菜🥬同埋蟹籽 做前菜唔错👍🏻
个人最喜欢和牛肉眼同埋薄切和牛肩肉🐮
和牛肉眼油脂分布平均 入口即溶😋
薄切和牛肩肉个酱汁几惹味 另外几款肉质素都唔差👍🏻
呢个餐可以以优惠价加配𝟐杯饮品🍹
我地叫左𝟐杯冻柚子蜜🍊同𝟏杯冻姜蜜🫚
其中𝟐杯系各加$𝟓 另外𝟏杯就收正价$𝟐𝟐 正常味道
我地𝟑个女仔 叫左呢个𝟐人餐已经够食~
我𝟐个朋友食完之后都分别同屋企人再嚟食过🤣🤣所以推荐大家午市嚟试下!
★ 晚市 ★
晚市店员会帮手烧 午市就自己烧~
但唔知点解店员烧完1转又走左😂😂
❶ 薄切汁烧和牛肩肉 💰𝟏𝟓𝟖
呢个𝐬𝐞𝐭包左两碗迷你玉子饭🥚肉大概有𝟔-𝟖片
和牛肩肉个酱汁惹味 蘸上蛋浆连埋饭一齐食好好食~
❷ 牛胸腹肉🐮、芝士鸡肉🧀🐤 💰𝟔𝟖+𝟔𝟖
呢𝟐款都系单点 呢个价钱嚟讲份量都几少🥲
牛胸腹肉得𝟒块 食落仲有啲韧🫠
𝟏次正常熟度 𝟏次烧得生少少 都系韧😂
质素差过午市食个次🥹
芝士鸡肉无记错嘅话有𝟓件 鸡肉无乜味😮💨
店员话将锡纸兜放上炉上面将芝士烧溶🔥🧀
但系芝士同啲鸡肉系黏唔埋😂烧烧下又会黐底。。真系唔推荐大家叫呢个🥵
❸ 石锅泡菜拌饭🌶️ 💰𝟕𝟖
店员会问你想唔想要饭焦 我地拣左唔要
佢就帮我地搅匀个饭 但味道偏淡 唔辣 无乜特别 如果泡菜多啲 再剪碎啲会好啲😂
整体嚟讲无论食物质素😋定系性价比💰
都系午市好啲✨~~~
味道😋(午市|晚市):𝟒.𝟓/𝟓 |𝟑/𝟓
性价比🤩(午市|晚市):𝟒.𝟓/𝟓 |𝟐/𝟓
回头率🔙🥳(午市|晚市):𝟒.𝟓/𝟓|𝟏/𝟓
• ────── 🏬店铺资讯 ──────•
🏷 Futago HK大阪烧肉|@yakiniku.futago_cwb
📍 铜锣湾恩平道28号利园二期地下LG01号舖
🚇 铜锣湾站𝐅𝟏出口 步行约𝟒分钟
🕰 星期一至日𝟏𝟐:𝟎𝟎-𝟏𝟓:𝟎𝟎|𝟏𝟖:𝟎𝟎-𝟐𝟐:𝟏𝟓
☎ 𝟐𝟖𝟗𝟖𝟕𝟕𝟎𝟕
其他分店:
📍尖沙咀棉登径8号地下14-16号舖
• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎后𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️🔥|美食情报💥|真实食评🫦
💰|寻觅𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定时煮食分享👩🏻🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻🤝👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗
★ 🥰如果喜欢我嘅分享✨
➜ 记得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️🔥
咁就唔会错过我嘅最新帖文啦🥳
★ 😋如果睇完想去试✨
➜记得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齐睇👩🏻🤝👩🏼