2022-06-19
Le 188° 喺港岛海逸君绰酒店嘅最顶层 成间餐厅都系以落地大玻璃包围住超靓😻 坐边都可以饱览维港seaview靓景 打卡一流🤣📸Deluxe Seafood and Liquor Afternoon Tea Set 首先卖相非常吸引 排得好整齐好靓🌈 总共有五件咸点同六件甜点 我觉得整体食物质素都真心几好食!~~ʕ •ᴥ•ʔ✻ 咸点 ♡黑松露南瓜啫喱配蛋白松饼及鱼子酱龙虾慕丝配温室青瓜花及粉红胡椒黑松露意式芝士馅饼香煎带子配鱼子酱及椰菜花咖啡酱鸭肝慕丝配炒苹果及牛油多士✻ 甜点 ♡提子松饼土耳其软糖白酒啫喱杯黑朱古力马卡龙百利甜酒芝士蛋糕香橙千邑橙酒慕丝蛋糕威士忌白朱古力绿茶挞咸点我觉得黑松露意式芝士馅饼好好食😋 好浓黑松露同芝士味🧀 另外香煎带子配鱼子酱都好正呀好新鲜~~甜点我觉得威士忌白朱古力绿茶挞好好好食🍵 入面有啲脆脆咁 白朱古力唔会太甜又重绿茶味🥰 黑朱古力马卡龙都好正 咬落去非常香脆 黑朱古力味浓郁🍫 百利甜酒芝士蛋糕都好食哈哈入口超软滑(*¯︶¯*)另外每人包一杯即磨咖啡或者茶 我拣咗Earl Grey配埋奶一齐饮好滑😚 朋友拣咗Japan Genmaicha 相比之
成间餐厅都系以落地大玻璃包围住超靓😻
香橙千邑橙酒慕丝蛋糕
威士忌白朱古力绿茶挞
咸点我觉得黑松露意式芝士馅饼好好食😋
好浓黑松露同芝士味🧀
另外香煎带子配鱼子酱都好正呀好新鲜~~
甜点我觉得威士忌白朱古力绿茶挞好好好食🍵
入面有啲脆脆咁 白朱古力唔会太甜又重绿茶味🥰
另外每人包一杯即磨咖啡或者茶
我拣咗Earl Grey配埋奶一齐饮好滑😚
朋友拣咗Japan Genmaicha 相比之下淡味啲 饮落去都几香~
我地喺网上买有优惠 星期日埋单$588二个人
唔洗另外加一 酒店hightea嚟讲好抵食又坐得舒服
咁啱遇上好天气有蓝天白云💙☁️
望住个海景食tea好chill(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)