2022-06-05 242 浏览
肥b想叫鸡😆 见人介绍都唔错,所以拣咗哩间。早食啲果然唔洗等,入座时仲有位可拣。店面唔算大,座位都唔多,二人枱大部分都系四人位中间隔块胶片。原本想叫炸鸡+部队锅+粉丝,点知炸鸡竟然有15件😅 而职员话葵芳哩间分店竟然冇部队锅,仲要系净系哩间先冇😫 最后就叫咗个大拼盘+粉丝。✨前菜坐低就送上前菜,腌萝卜同青瓜几入味,泡菜唔会太辣,酸酸地咸咸地咁几开胃。✨金大人串烧拼盘 $182拼盘份量唔少,成碟放到满哂。串烧拼盘有糯米酿鸡翼、芝士磨菇酿鸡翼、原味炸鸡、炸薯条、炸鱿鱼同埋炸虾饼,另外中间仲有一个满满芝士酱嘅农夫包🍞 炸鸡外层香脆,鸡肉嫩滑;糯米鸡翼有少少辣辣地,馅料爆满,外皮同样好香口;芝士磨菇鸡翼味道浓郁,芝士味好香,同样外脆内软;其他炸物都保持食材原味,外层炸得卜卜脆😋 芝士酱配农夫包真系超正,芝味浓浓🤤✨济州海鲜炒粉丝 $92粉丝够烟韧好好咬,配青口、大虾同埋蚬肉好鲜味,不过份量唔算好多。✨西柚柚子茶 $38西柚嘅酸酸涩涩,加埋柚子嘅甜度,味道就刚刚好,饮落都仲有我喜欢嘅微涩感😍✨韩式冰茶 $28以为韩式冰茶应该都系冻柠茶,饮落竟然带淡淡蜜桃味,香甜几好饮🍑🔍整体感觉:职员服务态度好

前菜

西柚柚子茶
✨西柚柚子茶 $38

韩式冰茶
✨韩式冰茶 $28

🔍整体感觉:职员服务态度好,食物上菜速度都算快,唔洗等好耐。虽然只系叫咗两款野食,但份量好够食,拼盘每样少少,但因为有芝士酱农夫包,所以绝对够饱肚。我私心推介金大人串烧拼盘,农夫包铺满芝士酱好好味,其他炸物点芝士酱都一样好味,酱汁果然好百搭😋
2022-06-04
前菜