2020-07-04
工厦隐世美食多!妹猪仔就同朋友嚟到呢间位于牛头角工厦嘅隐世扒房食晚餐🍴。.呢度装潢别有心思❤️,结合咗老香港同现代嘅设计😉,例如有:发光嘅旧式水壶、以香港风味插画嘅碟子嚟布置嘅墙、具香港特色嘅小摆设。同时间又会挂咗好多星星灯饰🌟,营造出浪漫嘅感觉💖。.🔸 (HK$318)系一道特别嘅菜式。有黑松露外皮嘅吉列牛,真系好少见㗎😆~食落仲超有惊喜😍!虽然影咗一阵相,但个外皮依然香脆,黑松露味比想像中香浓,而牛柳肉质十分嫩滑🤤。.🔸 (HK$138)系餐厅嘅沙律款式之一🥗。最底层系亚拉斯加蟹肉,味道鲜甜。上一层有蕃茄粒,再上一层系牛油果🥑,同样好新鲜,最顶层就放上蕃茄🍅、沙律菜、黑鱼子酱。呢个沙律以小塔嘅形式呈现,卖相唔错,食落口感层次丰富😋~.🔸 (HK$118)平时都会点意粉/长通粉,不过呢次试下意大利馄饨😆。整体份量算多,每粒都沾上咗黑松露忌廉汁,但食落唔会太腻👍🏻,味道不过不失。.🔸 (HK$48,跟餐半价HK$24)系由红桑子、士多啤梨🍓、蔓越莓调制而成嘅特饮。由于拣咗热饮,特饮以透明茶壶端上,血红嘅颜色十分抢眼。饮落莓味香浓,甜度适中😉。.🔸 (HK$48,跟餐半价HK$24)系由橙
呢度装潢别有心思❤️,结合咗老香港同现代嘅设计😉,例如有:发光嘅旧式水壶、 以香港风味插画嘅碟子嚟布置嘅墙、 具香港特色嘅小摆设。 同时间又会挂咗好多星星灯饰🌟,营造出浪漫嘅感觉💖。
🔸[黑松露吉列牛柳🥩] (HK$318)
🔸[亚拉斯加蟹肉牛油梨塔] (HK$138)
🔸[菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁] (HK$118)
🔸[血玛莉🩸 ] (HK$48,跟餐半价HK$24)
🔸[美人鱼🧜♀️] (HK$48,跟餐半价HK$24)
系由橙汁、芒果汁🥭、七喜调制而成嘅特饮。特饮非常大杯,骤眼睇就好似一个水晶球咁🔮,十分梦幻~特饮上面仲有士多啤梨🍓、蓝莓,而饮落味就酸酸甜甜。
💡妹猪仔话你知~如果觉得只叫一个Pasta或Main比较单调嘅话,可以好似妹猪仔同朋友咁加钱升级做套餐💁🏻♀️。
我哋呢款套餐需加HK$98,包括:凯撒沙律、餐前面包、
✨妹猪仔👧🏻💬: 整体嚟讲,除咗食物高质之外,环境气氛唔错🤗,亦玩味十足,非常适合拍拖撑枱脚、朋友聚会~另外,建议升级$98套餐,因为餐前面包松软,仲配松露牛油🧈,十分特别!