2022-08-18 580 浏览
上次试咗三代目,今次就食对面另一间拉面店。中午时间人未系好多,唔洗等位。餐厅环境少许暗暗地,座位隔离唔算太近。食物本身单叫,另外可以加钱转为套餐。✨咖喱牛肉饭 $62 (午餐加配餐汤及饮品+$32)味噌汤味道唔太咸刚刚好。白饭烟韧好咬口又粒粒分明👍🏻 牛肉份量唔多,咬落有啲韧😂 咖喱汁味道正常,不过不失,系平时食到嘅日式咖喱味。冻柠茶都系正常味道,冇咩特别。✨特制拉面 $75 (午餐加配餐汤及饮品+$32)腌笋爽口入味,冇草青味👌🏻 流心蛋都几滑,生熟啱啱好。但豚肉系瘦肉,所以咬落有啲韧。面底煮得唔够腍,有啲太硬😅 汤底味道都ok,浓度咸度都算适中。🔍整体感觉:环境都ok,今次坐梳化位都几舒服嘅。食物就普普通通,以日式料理餐厅嚟讲,拉面应该要再做得好啲。

咖喱牛肉饭
✨咖喱牛肉饭 $62
(午餐加配餐汤及饮品+$32)

特制拉面
✨特制拉面 $75
(午餐加配餐汤及饮品+$32)

午餐