2022-12-18
今次嚟到位于尖沙咀嘅人和月鸡煲火锅店 之前见到ig酥皮麻辣芝士鸡煲已经觉得好吸引🤣再加上最近天气开始转凉 系时候要打边炉同埋食鸡煲🤣————————————————🥄SetC餐澳洲M4和牛海鲜大满贯 120分钟 头盘+火锅汤底+海鲜盘+美国牛肉大满贯+配料无限量添加+自助区✨❶ 头盘 (四选一) 头盘有四款可以选择 包括麻辣鸡煲、老坛酸菜鱼、味鲜卜卜蚬、和韩式芝士鸡😝或者可以套餐升级原创酥皮麻辣芝士鸡煲 (+$58)酥皮麻辣芝士鸡煲真系第一次试 最顶铺咗劲大块酥皮 一上枱嘅时候即刻吸引咗我哋嘅注意 店员会帮你将酥皮切开 然后将酥皮捞入去芝士同埋麻辣鸡煲✨特别欣赏嘅系鸡煲佢用咗鸡髀肉🍗 所以基本上食落去系啖啖肉😋❷ 火锅汤底 (八选一) 火锅汤底有八款可以选择包括 芫荽皮蛋汤、川式麻辣汤、野菌冬瓜汤、胡椒猪肚汤、鲜茄粟米甘笋浓汤、药膳养生牛奶汤、怀旧沙嗲浓汤、及椰青香茅青柠汤😋 我哋拣咗胡椒猪肚汤 饮落去超暖胃 而且入边有劲多猪肚🤣❸ 海鲜盘 海鲜盘入面有青口、卜卜蚬、扇贝、鲍鱼、海虾和龙趸片 每一款都好新鲜🤣➍ 美国牛肉大满贯 七款唔同嘅牛肉好靓咁样
————————————————
🥄SetC餐澳洲M4和牛海鲜大满贯 120分钟
❶ 头盘 (四选一)
或者可以套餐升级原创酥皮麻辣芝士鸡煲 (+$58)
❷ 火锅汤底 (八选一)
❸ 海鲜盘
➍ 美国牛肉大满贯
七款唔同嘅牛肉好靓咁样摆喺木盒入边 分别有高级雪花肥牛、手切顶级封门柳、极上黑安格斯牛小排、澳洲M4和牛、特级牛胸爽、严选牛板腱、严选牛下肩、和牛舌心 可以俾你一次过试晒唔同嘅部位🤣
❺ 自助区
个人特别推荐广岛蚝、墨鱼滑、蟹籽虾滑、芝士、牛丸、和浓汁牛丸🤣有40几款配料任你选择 除此之外仲有熟食 例如麻辣无骨凤爪、蛋饺、麻辣青瓜等😋
甜品方面有云呢拿或香芋味雪糕选择😝或者仲可以DIY甜品 例如可以整到清补凉、芋圆、和豆腐花
饮品有自家制嘅茶饮 包括洛神花蜜、冷泡梅茶、和冷泡荔枝茶 而且仲有多款嘅汽水例如王老吉😚
总括嚟讲其实食完个前菜都已经一半饱🤣🤣但系真系劲满足 一餐饭可以食晒 鸡煲同打边炉😝
————————————————
推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10