西营盘 📌 Coffee by ZION西环西营盘第一街83号地下1号舖 上星期,闺蜜约我去西营盘 🎨 聚聚。西营盘地铁站 B出口一出,对面就系【 Coffee by ZION 】真心方便。一到来见闺蜜已经私心点了 🥐 窝夫,幸好也分了一小份给我 😋🥐 牛油可颂窝夫 $68骤眼看平平无奇一份两件 Croffle,嗅觉完全被牛油香味征服,一咬就感受到呢个牛角窝夫嘅香脆 & 松软,配上牛油 🥞 Honey 🍯糖浆,味道咸咸 • 甜甜的,但完全冇违和感,真系一食难忘。🥗 苹果烤鸡肉沙律沙律 $98份量足、新鲜,加有 Nuts、杂莓 & 芝士碎都系加分位。最惊喜系个沙律汁,以橄榄油 Mixed 柠檬汁 & 自家制酱汁,别有一番清新风味。🍵 Matcha Latte $45淡淡的抹茶茶香,有回甘。Mm...个拉花,我就唔知系乜图案 🤭.☕ Dirty $42闺蜜叫咗杯 Dirty。佢话 Espresso 的浓缩与冷牛奶的双重口感,令佢精神为之一阵阵,哈哈~ 我就应该唔啱饮。💌 顺道一提:【 ZION 】嘅咖啡系列系可因应客人口味、喜好,而挑选咖啡豆口味:Fruity/ Nutty , frui
西营盘 📌 Coffee by ZION
西环西营盘第一街83号地下1号舖

🥐 牛油可颂窝夫 $68
🥗 苹果烤鸡肉沙律沙律 $98
🍵 Matcha Latte $45
☕ Dirty $42

💌 顺道一提:【 ZION 】嘅咖啡系列系可因应客人口味、喜好,而挑选咖啡豆口味:Fruity/ Nutty , fruity;奶类:Oat milk 或 Almond milk。
呢个令我念念不忘嘅牛油 🥐 窝夫,我今日偷偷地独自回访 🤭 原来,一个人都可以尽兴 🎶🎵
仲叹咗一杯芝麻latte $48,口感好好喔,满满芝麻粒粒,极到香浓

🔅 餐牌有不少意粉主食,仲有自家制甜品,太多选择,实在太多嘢都想食嘞 😋 等我 ↝再次回访 🩵
📍西营盘

2024-03-30