太耐冇返乡下喇~于是去咗呢间日本过江龙——日本关西第一炸牛排专门店,食下吉列牛排去思思乡😆!餐厅嘅门面以至内部都装潢得非常和式,感觉就好似去咗日本咁😚~.🔸 (HK$198) 呢个套餐嘅双味就系翼板牛排、菲力牛排,仲有可以无限添加嘅麦饭、椰菜沙律、味噌汤。而餐厅采用日本正宗技术,用一分钟炸出三成熟嘅牛排,表面香脆,内里粉嫩😋。翼板牛排油花均匀,食落肉质较弹,而菲力牛排油花较少,食落肉质较腍滑👍🏻。值得一提~套餐附上多达9种嘅酱料😍,例如:七味唐辛子、山椒盐、玫瑰盐、黑松露盐、牛排酱、绿芥末、咖喱酱等,可因应自己口味,沾点唔同嘅酱料,配搭出不一样嘅吉列牛排风味🤤。如果觉得三成熟会太生嘅话,亦唔使担心!店内备有烧炉、铁板,只要店员讲声就会端上,咁就可以自己控制牛排嘅熟成程度🤗。.🔸 (HK$148) 呢一个套餐就拣咗炸里脊猪排,同样有可以无限添加嘅麦饭、椰菜沙律、味噌汤。炸里脊猪排炸得香脆,肉质保持粉嫩,食落一啲都唔柴😉。随餐附上一碗芝麻,俾客人自己即席磨碎,然后可加入特制酱汁,炸猪排沾点埋呢个酱汁,格外滋味😋!.🔸 (HK$52) 小食之一。炸广岛生蚝共有2只,每只都好大只。炸衣并唔厚,

🔸[京都胜牛双味套餐🐮] (HK$198)
京都胜牛双味套餐

调味酱料

🔸[香脆炸里脊猪排套餐🐷] (HK$148)

香脆炸里脊猪排套餐

🔸[炸广岛生蚝 (2只)] (HK$52)
小食之一。炸广岛生蚝共有2只,每只都好大只。炸衣并唔厚,入面嘅生蚝依然保持鲜甜🙌🏻。
炸广岛生蚝

🔸[炸特选大海老 (1只)] (HK$52)
小食之一。只虾超大只,炸衣并唔厚,虾肉爽弹😚。
炸特选大海老

🔸[棉花糖雪糕] (HK$58)
一大粒棉花糖放喺中央,外边微微烧过有少少焦,入面包住咗一球云呢拿雪糕,面头有抹茶粉、黄豆粉。旁边再有士多啤梨、干果碎、碎士多啤梨干等。系摆盘好靓嘅甜品❤️!
棉花糖雪糕

🔸[士多啤梨冲绳黑糖云呢拿雪糕] (HK$58)
呢个甜品有两球云呢拿雪糕,再淋上冲绳黑糖浆,面头有腌制过嘅橙皮丝、碎士多啤梨干,旁边再放咗几粒已切开嘅新鲜士多啤梨。食落感觉清新,卖相亦唔差😍!
士多啤梨冲绳黑糖云呢拿雪糕

🔸[蓝柑荔枝味有汽特饮] (HK$36)
有汽特饮饮料之一。呈海蓝色嘅卖相好特别,当中亦加入咗荔枝肉,饮落荔枝味几浓🤗。
蓝柑荔枝味有汽特饮

🔸[芒果奇异果味有汽特饮] (HK$36)
有汽特饮饮料之一。呢一杯就呈黄色,最底有芒果蓉,整体饮落酸酸甜甜,十分清新🌿!
芒果奇异果味有汽特饮

✨妹猪仔👧🏻💬: 整体来讲,喺冇添加嘅情况下,呢个两个套餐好味之外,个份量好足够,食完十分满足!两款炸物小食味道唔错,加上两款甜品同饮料嘅卖相都好好!

(以上价钱仅供参考,一切以餐厅为准)
京都胜牛双味套餐
调味酱料