2021-10-27
"𝑆𝑜𝑚𝑒𝑡𝑖𝑚𝑒𝑠 𝑎𝑙𝑙 𝑦𝑜𝑢 𝑛𝑒𝑒𝑑 𝑖𝑠 𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑎 𝑔𝑜𝑜𝑑 𝑐𝑢𝑝 𝑜𝑓 𝑡𝑒𝑎."有无浓茶控☕️🍵🙌🏻💕快啲嚟惩罚呢间黄店😚💛旺角半年前新开左呢间茶饮店( ˘ ³˘)店舖偏小清新嘅田园风格 配合木系装修佢地运用日本直送茶叶🌿主打不同种类嘅日式茶饮 ✨抹茶✨焙茶✨玄米茶✨煎茶✨纯茶(>^ω^<)最特别系佢地用易拉罐装饮品 无甘易倒泻❤️店内仲有好多韩星相😛fans快啲去𥄫下🐾话说冰量固定 记住搅匀先饮———————————————————————————〖 鲜奶抹茶🍵 〗💰35 (C)抹茶控必饮🙌🏻😚My forever top 1💕见到就觉得抹茶加鲜奶既渐变好靓 层次分明抹茶同鲜奶比例好好👍🏻我叫左少甜 完全吾怕太甜 甜度适中抹茶味浓郁 重回甘 茶味突出 亦吾会有苦涩味配合牛奶🥛口感更顺滑浓厚 吾会盖过茶味就算饮到最后都吾怕比冰沟淡晒!〖鲜奶黑糖珍珠焙茶☕️ 〗💰38 (C)焙茶听讲有时会卖晒 所以想试嘅早啲去试(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)焙茶茶味香浓 少许烘焙味系口中停留饮落十分幼滑😆配合埋黑糖珍珠 好有层次 配搭完美🤪珍珠烟韧又弹牙 口感超丰富但因为有黑糖所以会有少
有无浓茶控☕️🍵🙌🏻💕
快啲嚟惩罚呢间黄店😚💛
旺角半年前新开左呢间茶饮店( ˘ ³˘)
店舖偏小清新嘅田园风格 配合木系装修
无甘易倒泻❤️
店内仲有好多韩星相😛fans快啲去𥄫下
🐾话说冰量固定 记住搅匀先饮
———————————————————————————
〖 鲜奶抹茶🍵 〗💰35 (C)
抹茶控必饮🙌🏻😚My forever top 1💕
见到就觉得抹茶加鲜奶既渐变好靓 层次分明
抹茶同鲜奶比例好好👍🏻
我叫左少甜 完全吾怕太甜 甜度适中
抹茶味浓郁 重回甘 茶味突出
亦吾会有苦涩味
配合牛奶🥛口感更顺滑浓厚 吾会盖过茶味
就算饮到最后都吾怕比冰沟淡晒!
〖鲜奶黑糖珍珠焙茶☕️ 〗💰38 (C)
焙茶茶味香浓 少许烘焙味系口中停留
饮落十分幼滑😆
配合埋黑糖珍珠 好有层次 配搭完美🤪
珍珠烟韧又弹牙 口感超丰富
但因为有黑糖所以会有少少甜 建议叫少甜
———————————————————————————
评分🌟(10分最高💯)
价钱💰: 7.5/10
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟯:𝟬𝟬-𝟬𝟬:𝟯𝟬
#eatwithnous_饮品
#eatwithnous_旺角
#eatwithnous_黄店
#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #drinks #likesforlikes #matcha #hojicha #photography #hongkong #foodoftheday #tea #japan #美食 #相机食先 #抹茶 #焙茶 #吃货 #打卡 #手机食先 #旺角美食 #黄店
#黄色经济圈