餐厅主打型格工业风,装修用左橙色作一个主色调,加上有一啲金属枱枱櫈櫈,铺内亦有不少街头风嘅嘅装饰,例如夸张夺目嘅涂鸦及滑板等👨🏻‍🎤 加上播住一啲好chill嘅音乐,不过可能会有啲大声╮(╯▽╰)╭但整体环境令人觉得好chill 好舒服(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) Ghetto 解作贫民窟,穷困唔一定要令人倒下,唔一定要走到街头卖身葬父嘅!依间型格街头小店反而令我好感受到香港人𠮶种不屈不挠嘅共鸣。餐厅主打汉堡,虽然系快餐嘅食物,但一啲都唔马虎啊,全部食物即叫即做,好有心思🔥另外餐厅都有提供手工啤,而且仲开到深夜,好啱同朋友去chill 下(。・ω・。)ノ==============================〖 贫民窟大魔王汉堡🍔 〗💰110 | 🜸 4.0/5个汉堡绝对系富豪区,一啲都唔贫民窟啊(。ì _ í。)好巨型,劲足料,个口要有至少直径8cm先咬到! 汉堡嘅包体外脆内软熟,回弹力高,唔会干争争。汉堡用左牛肩胛肉手打而成,肉质当中带有少少根,整体口感偏实身同充满嚼劲,牛味相当浓郁。配料仲有一块好厚又香脆嘅薯饼,加埋半溶芝士、炒过嘅洋葱同烟肉🥓,口感好丰富,好有层次,食落又juicy!呢个

〖 贫民窟大魔王汉堡🍔 〗💰110 | 🜸 4.0/5
个汉堡绝对系富豪区,一啲都唔贫民窟啊(。ì _ í。)好巨型,劲足料,个口要有至少直径8cm先咬到! 汉堡嘅包体外脆内软熟,回弹力高,唔会干争争。汉堡用左牛肩胛肉手打而成,肉质当中带有少少根,整体口感偏实身同充满嚼劲,牛味相当浓郁。配料仲有一块好厚又香脆嘅薯饼,加埋半溶芝士、炒过嘅洋葱同烟肉🥓,口感好丰富,好有层次,食落又juicy!呢个汉堡真系巨邪恶,卡路里超晒标,但食得开心就唔理噜🙈

〖 甜薯条🍟 〗+💰28 | 🜸 3.8/5
甜薯条好粗身,外皮超香脆,咬落去嗦嗦声,好有口感(^◇^;) 而且咸味同甜味比例均匀,有少少盐香,食落更加香口,同时突出到蕃薯嘅甜味!
甜薯条

〖 大�菇芝味牛肉汉堡🍔 〗💰80 | 🜸 4.2/5
我地将个包体转左做竹炭包,包体一直好松软,回弹性很高(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)汉堡配料有生菜、半溶芝士、厚厚嘅牛同大啡菇。加左大啡菇,令整体变得更加juicy ,更有口感,配合埋汉堡嘅酱汁,一咬啲汁就流出来🥹芝士同牛肉就唔洗多讲,一样甘高质!
大啡菇芝味牛肉汉堡

〖 芝士墨西哥粟米片🧀 〗+💰28 | 🜸4.5/5
粟米片超脆超香口,每块都比浓浓嘅芝士粉同辣粉包围住,芝士嘅咸香再配上少少辣味,超惹味,会忍唔住一块又一块不停咁食(。・ω・。)ノ
芝士墨西哥粟米片

〖 吉列鱼手指🐟 〗💰68 | 4.0/5
一听个名就知又系外脆内软嘅小食,吉列嘅表皮好脆身。入口之后鱼肉质感少少扎实,不过都好嫩滑,一定要赞下佢地嘅炸粉比例好好,吉列外层唔会太厚,影响鱼柳嘅口感,又食到鱼肉嘅鲜味!
吉列鱼手指

〖 士多啤梨𝐬𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞🍓 〗+💰38 | 🜸4.1/5
依杯smoothie 真系睇个卖相已经好兴奋♪(´ε` ) 除左粉红嘅奶昔,最上面仲有多到爆出来嘅忌廉,好震撼下!适逢士多啤梨当造嘅季节,味道十分鲜甜,奶昔口感好顺滑,加埋啲士多啤梨粒,相当满足,不过甜度都会偏高🥰
Strawberry  smoothie

〖 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞🍵 〗+💰38 | 3.6/5
依杯matcha latte 嘅飞马拉花超靓,搞到我有少少唔忍心饮落去🥹我转左oat milk,燕麦味都几突出,整体抹茶浓度2.8/5,唔会有苦涩味,易入口,口感顺滑,唯回甘略嫌不足,要赞佢冇乜粉粒!
Matcha  Latte

评分🌟(10分最高💯)
价钱💰: 7.5/10

🍔 𝐆𝐡𝐞𝐭𝐭𝐨 𝐂𝐚𝐟𝐞
📍 旺角黑布街13号地舖
🦶🏻 港铁旺角站E2出口,步行约6分钟
⏰ 𝐒𝐮𝐧-𝐓𝐡𝐮: 𝟏𝟏:𝟎𝟎𝐚𝐦-𝟎𝟐:𝟎𝟎𝐚𝐦
⏰ 𝐅𝐫𝐢-𝐒𝐚𝐭, 𝐏𝐇: 𝟏𝟏:X�𝟎𝐚𝐦-𝟎𝟑:𝟎𝟎𝐚𝐦
🔍 想揾同类型嘅餐厅𓂀✍
⌫ #eatwithnous_旺角
⌫ #eatwithnous_汉堡

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #cafe #fries #hkgirl #hkdaily #hongkong #burger #american #cafehopping #foodoftheday #汉堡 #美食 #相机食先 #美式 #薯条 #吃货 #打卡 #手机食先 #旺角美食 #小店
2023-02-04
甜薯条