今次同朋友嚟到旺角呢间餐厅,餐厅OpenRice号称E出口步行20秒就到(笑),虽然行超过20秒,但都真系好就脚呢!见到餐厅嘅放题A餐「经典-三重新鲜刺生江洋盛宴」自选2小时HK$308,就决定入去拆餐劲。最后,我哋拣嘅A餐有共77款食物,女仔胃口嚟讲都未必试得晒~如果想试多啲款式,仲有另外3个餐拣,最多有成128款食物任你食😍✨A餐有共15款刺生选择,主打油甘鱼、三文鱼及北寄贝,个人觉得三文鱼同阿根廷赤虾都十分出色,肥美新鲜!另外,比较特别嘅系呢款「衘‧泰の味冷鲍鱼」,冷鲍鱼配上泰式酱料,肉质鲜嫩弹牙,风味十足🫶🏻✨而寿司款式多样,加加埋埋都成27款 ,包括6款经典寿司、6款经典火炙寿司、4款经典创作精选、3款经典手卷、3款经典军舰及5款经典卷物。见佢刺生果款冷鲍鱼咁出色,而经典创作精选上又出现咗一款比较特别嘅「鲍鱼黑松露鱼生挞」,就即刻叫咗嚟试吓,结果饱鱼都系咁好味,打开鲍鱼仲见到块酱汁三文鱼添~配埋甜甜嘅蛋挞皮好特别😆✨除咗刺生及寿司外,串烧及烧物都系放题必食!我一个人就食咗2串盐烧鸡软骨,而盐烧鸡翼同芝麻鸡翼我都试匀晒,最后都系芝麻鸡翼胜出,咬开仲有啲肉汁!蒜蓉烧生蚝都好惊喜,

除咗刺生及寿司外,串烧及烧物都系放题必食!我一个人就食咗2串盐烧鸡软骨,而盐烧鸡翼同芝麻鸡翼我都试匀晒,最后都系芝麻鸡翼胜出,咬开仲有啲肉汁!蒜蓉烧生蚝都好惊喜,上枱时热辣辣出烟,似啱啱烧好。薄烧牛肉都记得要点,出面食都唔平㗎🫢✨

食到咁上下,到甜品同生果时间啦!虽然佢外面有劲多雪糕雪条选择,但我就想试吓佢要落单嘅韩国红豆鲷鱼烧、烧有机菠萝、猫山王榴梿炸弹及马来西亚极品榴梿。鲷鱼烧外皮微脆,咬开烟烟韧韧,仲有好多红豆馅。烧有机菠萝香甜多汁,放题必食。猫山王榴梿炸弹嘅榴梿馅就偏流心,如果想食榴梿,不妨试吓佢嘅马来西亚极品榴梿,大大旧,香喷喷,食多几旧性价比都返晒嚟😋✨