夜晚同三五知己食饭,其中一位喺新蒲岗返工,食过三分俗气嘅午市,话几好食,就带我哋嚟试埋晚餐~餐厅睇落细细间,原来有两层,都几多座位 ~佢地早两日订咗只片皮鸭,店员攞咗只未切嘅鸭俾我哋过目,好大只!睇落都烧得好靓~师传用心切切切~切咗出嚟有两大碟,每一件都有肉,啱哂唔想净系食皮嘅朋友仔薄饼略嫌数量较少,不过就咁点甜酱食鸭都好食!片皮鸭套餐包埋4只小笼包 / 生煎包,同埋高力豆沙 / 豆沙锅饼,我哋拣咗生煎包同豆沙锅饼朋友力推生煎包,个样同平时食开嘅有d分别,不过都几精致,个底煎得唔错一咬落去就飞哂d汁出嚟,好juicy!豆沙锅饼,切开咗做细细件,方便入口,豆沙唔会太甜,唔错~我哋加咗$50做二食,可以拣时菜豆腐鸭件汤或者京葱爆鸭件我地拣咗京葱爆鸭件,好大碟!每件都啖啖肉、好香同好够味!虽然好好食,但系每人食两三件都饱饱地,最后要打包留返听日食!今餐偏浓味,就饮返个清清地既粟米鱼肚羹啦~

餐厅睇落细细间,原来有两层,都几多座位 ~

片皮鸭
师传用心切切切~

片皮鸭

切咗出嚟有两大碟,每一件都有肉,啱哂唔想净系食皮嘅朋友仔
薄饼略嫌数量较少,不过就咁点甜酱食鸭都好食!

生煎包
一咬落去就飞哂d汁出嚟,好juicy!

豆沙锅饼,切开咗做细细件,方便入口,豆沙唔会太甜,唔错~
豆沙锅饼

我哋加咗$50做二食,可以拣时菜豆腐鸭件汤或者京葱爆鸭件
我地拣咗京葱爆鸭件,好大碟!

京葱爆鸭件

每件都啖啖肉、好香同好够味!

粟米鱼肚羹

今餐偏浓味,就饮返个清清地既粟米鱼肚羹啦
豆沙锅饼
京葱爆鸭件