2022-08-13
呢间系旺角通菜街嘅面赐园 主打港式特式汤面同烘焙咖啡 餐厅挂满霓虹灯牌做装饰好有feel🌈嘢食好味又坐得舒服 😌而且饮品都好特别~~ʕ •ᴥ•ʔ✻ 好鬼补鸡汤面 配扁拉面($88)好大碗亦都好足料 除咗鸡肉之外仲有有花胶同鱼肚真系好鬼补🤣 鸡汤底好清甜 而且鸡肉好嫩滑! 除咗扁拉面之外可以拣拉面/米粉/ 汤饭或者+$8转日本稻庭乌冬 我觉得扁拉面口感几好食🥰 仲可以拣面嘅软硬度同多葱😆✻牛队长汤面 配幼面 ($88)同样好大碗同埋好多𩠌 有秘制牛肋条 澳洲和牛封门柳 牛肚 牛筋 同萝白😚 啲牛煮到好腍而且好入味!牛骨汤底好浓但唔咸亦都唔油腻~✻黄金单骨鸡翼(跟面+$25)单骨鸡翼好方便食 份量都比想像中多而且好香咸蛋黄味😆👍🏻 ✻牛油果虾多士(跟面+$40)虾多士食得多但牛油果虾多士都系第一次见😗虾多士劲大件炸到好香口~ 中间有牛油果🥑同虾肉🦐估唔到又几match!✻迷你金银蛋娃娃菜 (跟面+$38)虽然佢叫迷你但好大碗🤣🤣娃娃菜吸晒汤底嘅味配埋咸蛋同皮蛋一齐食好食😋✻盛夏之蝶 • 咸柠(涷)(跟面+$35)见佢个名叫盛夏之蝶好特别 所以叫嚟试吓😆 卖相吸引渐变色咁好靓 系好耐冇饮过嘅
主打港式特式汤面同烘焙咖啡
餐厅挂满霓虹灯牌做装饰好有feel🌈
嘢食好味又坐得舒服 😌
而且饮品都好特别~~ʕ •ᴥ•ʔ
✻ 好鬼补鸡汤面 配扁拉面($88)
✻牛队长汤面 配幼面 ($88)
✻黄金单骨鸡翼(跟面+$25)
单骨鸡翼好方便食 份量都比想像中多
而且好香咸蛋黄味😆👍🏻
✻牛油果虾多士(跟面+$40)
虾多士食得多但牛油果虾多士都系第一次见😗
虾多士劲大件炸到好香口~
中间有牛油果🥑同虾肉🦐估唔到又几match!
✻迷你金银蛋娃娃菜 (跟面+$38)
虽然佢叫迷你但好大碗🤣🤣
娃娃菜吸晒汤底嘅味
配埋咸蛋同皮蛋一齐食好食😋
✻盛夏之蝶 • 咸柠(涷)(跟面+$35)
见佢个名叫盛夏之蝶好特别 所以叫嚟试吓😆
卖相吸引渐变色咁好靓
系好耐冇饮过嘅咸柠七~
✻红豆泡沫(冻)(跟面+$30)
心形杯好靓!饮落好似饮红豆冰咁🥰
好滑同埋好多红豆🫘!
✻流心蛋 ($8/一只)
$8一只而且好流心好好味!必叫😆