2023-10-19
去开葵广买衫👗行到有D攰,又想同朋友坐得好d,就拣咗新都会广场嘅呢间西餐厅。环境几清静舒服, 几适合同朋友休闲咁食下嘢☕️🐷🌽手撕猪肉配墨西哥芝士粟米薄脆 ($178)见呢度专门食🐷,就叫咗个手撕猪nacho试下,比想像中大份。手撕猪几juicy唔干, 🍅蕃茄莎莎酱酸酸甜甜咁几清新,所以配埋🥑牛油果酱一D都唔漏。再加上🧀芝士同sour cream一齐食个薄脆几开胃!!🇪🇸西班牙海鲜饭 ($235) 都几多海鲜,有🍤虾、蚬、青口、🦑鱿鱼、🐟鱼柳等,另外仲有D烟鸡肉咁。青口几饱满涨卜卜咁,而鱼柳冇雪味几好。 饭底有D🧄蒜香,而且湿度适中,唔错!招牌德国咸猪手 ($318)🐽猪手皮薄而脆。肉质几嫩,而且唔会太咸,点埋芥末籽忌廉汁有画龙点晴🌟嘅效果。 另外都几欣赏佢个side dish,🥔薯仔食落质地系松软粉糯,应该系男爵薯仔𠮶类。 🥕甘笋几甜,朋友话佢平时都麻麻地甘笋都觉得唔错!饮品方面就嗌咗热情果苹果沙冰 ($68) 同Refreshing Splash ($62), 沙冰就热情果味重D, 酸酸甜甜咁。 另一杯就系Ginger Ale mix咗柚子茶, 苹果同士多啤梨, 感觉几fresh。
🐷🌽手撕猪肉配墨西哥芝士粟米薄脆 ($178)
🇪🇸西班牙海鲜饭 ($235)
招牌德国咸猪手 ($318)