#圣诞节 #圣诞餐 #亲子好去处 近2年圣诞节都在闭关中渡过,最唔开心嘅一定系小朋友,所以今年圣诞节终于有机会庆祝,当然要为小朋友拣最开心嘅餐厅食圣诞大餐♡ 近月妈妈谷界热选隐世亲子餐厅 Q Time Cafe 亲子餐厅,原来都出咗圣诞限定节日套餐,有得食,有得玩,why not have a try ? Merry Xmas My little girl!#圣诞限定节日套餐$398~$458{意大利菜汤}恰如其份地浓香,份量也算大碗,同小朋友share也ok♡{意式烟三文鱼多士配蕃茄及芝士}用料十足,铺满一块法包,散落满碟嘅芝士,加点点醋,出乎意料的清新,有惊喜!{香草扒春鸡伴薯条配黑椒汁 / 安格斯肉眼扒半时令蔬菜配杂菌汁}主菜我就拣咗肉眼扒,坦白说,都几大块,也绝不薄,juicy多肉汁,而且肉香适中,当然不算扒房级数,亲子餐厅来说,已是超额质素!精选节日蛋糕劲可爱圣诞老人圣糕,系入口滑嘟嘟慕丝蛋糕,软滑香浓,好好味呀!~然后被小朋友据为己有吃掉,完。跟餐饮品跟餐饮品都系大路野,无咩惊喜,无咩意外咁啦,都ok啦~#KidsXmasMenu $198{主菜}小朋友Menu都几

#圣诞节 #圣诞餐 #亲子好去处

#圣诞限定节日套餐$398~$458

{意大利菜汤}
恰如其份地浓香,份量也算大碗,同小朋友share也ok♡

{意式烟三文鱼多士配蕃茄及芝士}

精选节日蛋糕

跟餐饮品
跟餐饮品都系大路野,无咩惊喜,无咩意外咁啦,都ok啦~

#KidsXmasMenu $198

{主菜}
小朋友Menu都几多野拣,有DIY pizza、卡邦尼意粉、炸鱼薯条、鸡胸南瓜risotto等,女女就拣咗鸡,估唔到个饭做得好好,粒粒饱满弹牙,又包满甜甜南瓜汁♡yummy♡唯一缺点,也是优点,都几大碗,小朋友未必食得哂!

甜品}儿童圣诞餐嘅甜品系 #DIYCake,俾咗一个Cupcake我地,仲有啲果jam同圣诞Toppings等,有得玩又食得返

圣诞节儿童餐特备节目,当然系同圣诞老人见面啦♡仲有得用圣诞波波许愿添♡
林小:「圣诞老人系咪真咖?」
妈妈:「系呀~」
林小:「但佢讲中文嘅?」
妈妈:「佢系香港圣诞老人黎咖,北极果个好忙,要分区合作咖!」

2021-12-14
庆祝纪念