2022-04-18
同肥b周年纪念日又冇得去食晚餐,于是揾间靓靓打卡cafe食lunch💜 我地12点半左右去到,可能系假期,大家冇咁早起身,连埋我地只有三枱客人,可以尽情打卡📸餐厅面积唔大,所以枱数唔多,但部分位置会同其他枱靠得较近,我地就拣咗张靠墙位,自成一角。周围都见到好多花🌸 由墙壁、枱面花樽、天花、窗边...每处都有花嘅踪迹,果然系打卡必到餐厅!每枱用餐时间限制75分钟。入座时客人唔多,所以野食都唔算等好耐。到食饱饱离座时,见到陆续开始有人嚟,如果想打卡嘅朋友就要睇清楚时间嚟喇,如果唔系人多多就好难影相📸✨白酒忌廉蓝青口 $98青口摆盘几靓,外表影相好睇。肉质唔错,但肉偏细粒同埋味道淡淡地,唔够香浓。以哩个价钱嚟讲,尚算过得去嘅!✨韩式泡菜烟鸭胸炒蝴蝶粉 $149韩式味道同埋食材及西式蝴蝶粉,配搭的确比较新颖,可惜泡菜以及酱汁味道唔够浓郁,如果可以做到与韩式菜嘅香辣感觉,应该会更出色。份量有点少,味道亦有点失望,性价比较低😔✨二重奏忌廉烟肉芝士短管面 $143摆盘中有一朵花作点缀,简单就是美,芝士味香浓,短管面煮得刚刚好,唔会未熟透亦唔会太腍。但成碟真系9成半都系短管面,冇乜食到烟肉,配料有点儿
白酒忌廉蓝青口
韩式泡菜烟鸭胸炒蝴蝶粉
二重奏忌廉烟肉芝士短管面
摆盘中有一朵花作点缀,简单就是美,芝士味香浓,短管面煮得刚刚好,唔会未熟透亦唔会太腍。但成碟真系9成半都系短管面,冇乜食到烟肉,配料有点儿太少。但哩款性价比较为合理👌🏻
巨峰提子味道会比起普通提子较香甜,亦都会带点酒香,而哩杯饮落就系提子梳打,酸酸地嘅提子味加埋梳打🍇
✨荔枝红茶 $45
红茶味好香又好浓,但并无荔枝肉,亦冇乜荔枝味,饮落就系一杯甜嘅红茶🥃
🔍整体感觉:餐厅装修唔错,我都系慕名而来影相,影出嚟效果的确几靓,各款菜式及饮品摆盘都会有一朵花作为点缀,令外表靓好多,但食物味道就较为普通,绝对唔系难食,但亦冇咩特别,价钱亦唔算平,所以性价比较低。为咗打卡可以去试一次,但就未必会有下次喇😂