2023-09-18
原来荃湾百悦坊都几多嘢食 今次试下16楼嘅大红袍 餐厅位置好阔落 好适合一班朋友或者一家人来聚餐 姐姐话五、六、日开到凌晨两点 啱晒周末聚会 ✿ 金屋藏娇 ✿[$228]汤底好足料 有半只鸡 花胶 同冬瓜 姐姐会剪开啲鸡煮 煮完可以饮左汤先 平时叫开麻辣汤底 今次叫哩个感觉养生啲 两个人斋食汤料都够饱🤣 多啲人share仲开心✿ 椒盐粟米 ✿[$58] 椒盐粟米超好食 非常惹味 炒得好香 配饭食一流 而且镬气好足 十分满意依道菜 一定要叫‼️‼️✿ 顶级安格斯牛颈脊 ✿[$278]肉质鲜嫩 色泽新鲜 唔会有雪味 而且食落口非常香 一啲都唔柴 份量都好足👍🏻✿ 滑牛肉 ✿[$118]滑牛肉要捞埋啲蛋一齐唰 好嫩滑 唔好睇佢细细碟 份量都好足✿ 芝士狮子狗 ✿[$34半份]芝士狮子狗系爆浆嘎 好正 不过食果阵要小心啲 我差啲辣亲😵✿ 澳洲和牛丸 ✿[$49半份]和牛丸食落去好多汁 贵少少系有原因嘎 值得大家去试 ✿ 自制炸鱼皮 拼 新鲜炸腐皮(炸响铃) ✿[$60]鱼皮炸得好酥脆 而且调过味 吃唔停 就咁食已经好正🤤 响铃好大片 哩两样打边炉必点👍🏻地址➸荃湾川龙街118号百悦坊16楼★好食指
✿ 金屋藏娇 ✿[$228]
✿ 椒盐粟米 ✿[$58]