佢地平时晚市会做一啲西式嘅素食,午市最近都推出左8款 Impossible™️制成嘅植物肉汉堡🍔油不是80年代 ,「游」带我地回到30年代🎵想介绍一间好有理念 好有想法嘅素食餐厅❗️对我嚟讲一间餐厅嘅理念、心态系比食物嘅味道更重要(◐‿◑)所以好多谢小店同我地倾左甘耐计令我地更深入了解到佢地嘅谂法佢地积极推广素食嘅文化💪 希望令大众对于保护动物有更多关注,例如:餐厅设计左一只吉祥物「游鹅」,引起大家谂下制作鹅肝对鹅带来嘅伤害( ̄Д ̄)ノ 除左努力钻研食物之外,亦花了好多心思去研究每款食物背后嘅历史,最后更设计一啲海报突显番食物嘅特色同意义。「游」 依个团队一心好想向其他人表达「善」依个概念。佢地好强调素食同肉食,唔系绝对等于善良同邪恶,佢地只系藉著佢地自己嘅信念去引人去思考下何为善❤️ 当日老板好搞笑,佢话其实佢地唔太着紧客人对食物嘅评价。一来因为佢地认为各人口味总有不同,二来系因为佢地最重视系透过食物传递背后嘅理念。餐厅都充满住艺术感,佢地会为唔同食物设计一啲poster 每款都有啲特别message。平时仲有系ig po一啲亲自设计嘅漫画 ☞︎☞︎ @yvdiner真系好有心思值得支持🔥
油不是80年代 ,「游」带我地回到30年代🎵

〖 𝐃𝗼𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🧀️🍔 〗💰168
餐厅用左 impossible™️ 植物肉,口感同肉类几乎一样👏 我真系差少少问店员系唔系比错左个肉嘅burger 我地😂
食落去感觉好juicy 真系会有啲「肉汁」流出来🤤 而且有一阵好逼真嘅牛味🥳
Burger 配料超丰富 除左有两块植物肉 双重满足之外 仲有经典嘅洋葱🧅 生菜🥬 蕃茄🍅 同酸瓜等 更fresh 更多重口感🥰 加上秘制嘅芥茉酱同美式芝士 好食到停唔到😋

〖 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐢 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬🌶🍟 〗+💰20
虽然肉酱都系用 Impossible ™️ beef 但店员花左好多心思去调制个配方 令到个肉酱会更有粒状嘅口感 亦散发了更浓郁肉嘅香味🥳
最欣赏佢地嘅调味 系酸甜嘅蕃茄味中 多左一阵辣味🌶 增添左墨西哥风味同刺激感👏 沟埋半溶嘅芝士 好好食😋
𝐂𝐡𝐢𝐥𝐢 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬

〖 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝗼𝗼𝗺 𝐒𝐰𝐢𝐬𝐬 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🍔 〗💰178
汉堡有超大量嘅蘑菇😍 蘑菇本身用黑椒炒过 好入味好多汁🤤加埋热溶左嘅瑞士芝士 味道好香好惹味🥳 同植物肉好夹
另外洋葱特别用焦糖烹调过 食落有甜丝丝嘅感觉 最后加埋个蛋黄酱 令个burger嘅味道更juicy 更有层次🤩
𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝗼𝗼𝗺 𝐒𝐰𝐢𝐬𝐬 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫
🍔

〖 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐏𝗼𝐭𝐚𝐭𝗼 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬🍠🍟 〗
蕃薯条好粗身 食落香脆可口👍 蕃薯味都颇突出 有微甜嘅香味
Sweet  Potato  Fries

评分🌟(10分最高💯)
价钱💰: 7.5/10

🔍想揾同类型嘅餐厅𓂀✍
⌫ #eatwithnous_西环
⌫ #eatwithnous_素食
⌫ #eatwithnous_黄店

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #cafe #hkcafe #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #burger #yvdiner #vegetarian #impossiblemeat #素食 #美食 #相机食先 #艺术 #吃货 #打卡 #手机食先 #西环美食 #黄店 #小店
𝐂𝐡𝐢𝐥𝐢 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬
𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝗼𝗼𝗺 𝐒𝐰𝐢𝐬𝐬 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫
🍔
  • Chili  Cheese  Fries
  • Double  Cheese  Burger
  • Mushroom  Swiss  Cheese  Burger