呢一间系观塘嘅哈豆主打台式料理✨ 而且系由台湾人主理嘅 餐厅装修都好有心思 墙身画咗啲有台湾著名嘅景点 例如高美湿地 九份 阿里山等等💛✻黑冰河畔温泉 台式刨冰🍧($98)首先卖相非常之吸引 啲芋圆一粒一粒咁围住个刨冰同埋真系好大份🤣 个碗有猫耳朵好qq xd令我最印象深刻系佢面头嘅香芋味雪糕一入口就好香芋头味同埋好滑~另外佢嘅自制特浓黄豆粉花生奶盖都好特别 好香黄豆味同埋花生味✨🥜 配埋刨冰同红荳一齐食意想不到嘅match而且佢嘅刨冰啖啖都系仙草味 又唔会太过甜作为饭后甜品非常之满足🥰✻浮夸大肠米线($96)香肠(+$20)大肠米线都好大碗 同埋都好多大肠~加埋醋一齐食好惹味😎 另外我哋叫咗香肠同平时夜巿食到嘅台湾香肠一样味🤤✻苹果眉妹($38)呢个名好特别🤣 其实系Apple Soda Vinegar~酸酸甜甜咁好开胃✻哈豆鲜果茶($52)好大壶!入边都好多唔同嘅生果我拣咗少甜 甜度适中💓生果同埋茶呢个配搭冇得输(*¯︶¯*)✻甘梅番薯条($38)估唔到系粗身嘅番薯条!好食😛 炸到好香口✨面头有啲甘梅粉 同番薯好夹👍🏻

✻黑冰河畔温泉 台式刨冰🍧($98)
首先卖相非常之吸引
啲芋圆一粒一粒咁围住个刨冰
同埋真系好大份🤣 个碗有猫耳朵好qq xd
令我最印象深刻系佢面头嘅香芋味雪糕
一入口就好香芋头味同埋好滑~
而且佢嘅刨冰啖啖都系仙草味 又唔会太过甜
作为饭后甜品非常之满足🥰
黑冰河畔温泉

✻浮夸大肠米线($96)香肠(+$20)
大肠米线都好大碗 同埋都好多大肠~
加埋醋一齐食好惹味😎 另外我哋叫咗香肠
同平时夜巿食到嘅台湾香肠一样味🤤

✻苹果眉妹($38)
呢个名好特别🤣
其实系Apple Soda Vinegar~
酸酸甜甜咁好开胃

✻哈豆鲜果茶($52)
好大壶!入边都好多唔同嘅生果
我拣咗少甜 甜度适中💓
生果同埋茶呢个配搭冇得输(*¯︶¯*)

✻甘梅番薯条($38)
估唔到系粗身嘅番薯条!
好食😛 炸到好香口✨
面头有啲甘梅粉 同番薯好夹👍🏻