2023-01-22 164 浏览
喺观塘返工 成日都会揾吓有咩食 本身都好钟意食酸菜鱼 见到呢间还是有酸菜鱼食 加上有👦🏻钟意食嘅豉油鸡 果断决定食呢间🤤✿ 秋意特色酸菜鱼 ✿ [$198]煮紧已经问到好香 来到即刻试旧鱼 系有咬口 有啲Q弹嘅鱼肉 好正👍🏻 冇得拣辣度 但唔会好辣 应该系BB辣嘅辣度 份量够晒两个人食 有薯粉、豆卜 豆卜索晒汤 好正🤤✿ 豉油鸡(半只) ✿ [$89]虽然睇落去好深色 但系食落去系啱啱好嘅调味同好香 而且豉油鸡已经去咗骨👍🏻 好似海南鸡咁 食得好舒服 佢鸡髀肉𠮶个部位 非常之嫩香 豉油鸡重点系食个皮 佢个皮完全系啱啱好 唔会太肥好多脂肪 鸡肉都超级滑👍🏻 令到我哋赞不绝口 真系好好食🤤✿ 白桃乌龙茶 ✿ [$24]系冷泡茶 见到茶包入面有白桃果肉 唔会好涩 但有有啲果味👍🏻✿ 百香果柑桔蜜 ✿ [$24]我系百香果爱好者 见到百香果饮品 一定会叫 不符期望 百香果味好出 而且唔会好甜 好快就饮晒地址➸观塘成业街19-21号成业工业大厦6楼29室★好食指数★:4.5/5★服务态度★:5/5#观塘美食 #观塘 #观塘工厦 #观塘好去处 #食鸡唔食鸡皮不如唔好食 #秋意 #香港美食 #豉油鸡

✿ 秋意特色酸菜鱼 ✿ [$198]

✿ 豉油鸡(半只) ✿ [$89]

✿ 白桃乌龙茶 ✿ [$24]

✿ 百香果柑桔蜜 ✿ [$24]

地址➸
观塘成业街19-21号成业工业大厦6楼29室

★好食指数★:4.5/5
★服务态度★:5/5

#观塘美食 #观塘 #观塘工厦 #观塘好去处 #食鸡唔食鸡皮不如唔好食 #秋意 #香港美食 #豉油鸡 #酸菜鱼 #hk #foodie #food #hkfoodie #hkrestaurant #lunch #jcfood #jcfood_观塘