2022-11-09
生日男朋友带咗我去赤柱美利楼嘅ocean rock 有好多露台位置望到成大个海景非常之靓同chill 有种去咗小旅行嘅感觉😆 而且仲可以免费泊车🚙我哋叫咗二个lunch set 包咗前菜 主菜 鲜制蕃茄面包 餐汤同餐饮是日餐汤系南瓜汤我哋另外叫咗二杯特饮同甜品~前菜有四个选择:即开生蚝两只香辣吞拿鱼 罗文菜沙律蕃茄汁肉丸 扒杂菜昋煎法国鹅肝 黑醋汁我哋都拣咗生蚝 好肥美同新鲜 一入口已经好香海水味🌊望住海景食生蚝感觉好chill😚✻烧春鸡蕃茄汁长通粉($195)本身想叫龙虾牛油果包但卖晒🥹估唔到呢个长通粉好有惊喜🥰 佢同平时食开嘅长通粉唔同 佢有少少似蝴蝶粉咁 质地非常好食 而且条条挂汁 烧春鸡都几滑同入味~~ʕ •ᴥ•ʔ ✻西班牙海大虾,风肠海鲜焗饭 ($295)大虾真系好大只😆 煎得好香同埋都几新鲜有鱿鱼 砚 等等海鲜 饭质地偏硬身少少 个人中意佢嘅长通粉多啲😗✻ Blueberry Pie ($78)虽然lunch set包嘢饮 但剩系可以叫咖啡同茶𠮶啲🤣 所以我哋另外叫咗二杯饮品~好香蓝苺味嘅沙冰🫐 面头仲有焦糖香蕉🍌 好饮!💜✻ Baby Coconut Virgin Col
我哋叫咗二个lunch set
包咗前菜 主菜 鲜制蕃茄面包 餐汤同餐饮
是日餐汤系南瓜汤
我哋另外叫咗二杯特饮同甜品~
前菜有四个选择:
即开生蚝两只
香辣吞拿鱼 罗文菜沙律
蕃茄汁肉丸 扒杂菜
昋煎法国鹅肝 黑醋汁
我哋都拣咗生蚝 好肥美同新鲜
一入口已经好香海水味🌊
望住海景食生蚝感觉好chill😚
✻烧春鸡蕃茄汁长通粉($195)
本身想叫龙虾牛油果包但卖晒🥹
估唔到呢个长通粉好有惊喜🥰
佢同平时食开嘅长通粉唔同 佢有少少似蝴蝶粉咁
质地非常好食 而且条条挂汁
烧春鸡都几滑同入味~~ʕ •ᴥ•ʔ
✻西班牙海大虾,风肠海鲜焗饭 ($295)
大虾真系好大只😆 煎得好香同埋都几新鲜
有鱿鱼 砚 等等海鲜 饭质地偏硬身少少
个人中意佢嘅长通粉多啲😗
✻ Blueberry Pie ($78)
虽然lunch set包嘢饮 但剩系可以叫咖啡同茶𠮶啲🤣
所以我哋另外叫咗二杯饮品~
好香蓝苺味嘅沙冰🫐 面头仲有焦糖香蕉🍌 好饮!💜
✻ Baby Coconut Virgin Colada ($88)
卖相好吸引 成个椰青咁上打卡一流😆
入面系椰子沙冰咁🥥好清甜 椰子奶令整体更加香滑
另外仲有菠萝🍍感觉好refresh
✻ 朱古力及红桑莓心太软、香橙沙律 (半价$44)
平时朱古力心太软食得多 第一次食有红桑莓味嘅心太软 一切开入边流心嘅系红色好特别 酸酸甜甜咁几好食~ 生日可以写happy birthday🥳
lunch set叫甜品仲可以半价