2022-10-27
呢间系九龙城嘅Shibui 洋食屋走昭和风 门口好靓💛 不枉为人气打卡餐厅 楼底好高 佢连店内嘅装修同埋摆设都好有心思 枱面仲有盏灯仔好有feel 令人都有种走进昭和年代嘅感觉🔎 ✻鳗鱼玉子烧伴炒面 ($148)估唔到鳗鱼玉子同埋炒面系分开上嘅 鳗鱼都几大条同埋好鲜甜 玉子好滑炒面炒到好香而且上面有好多鲣鱼干🤎✻唐扬小食拼盘($98)小食拼盘份量比想像中多 有一口芝士 鱿鱼圈🦑 同埋鸡软骨 全部都炸得好香口 个人最钟意佢嘅一口芝士 咬落啖啖芝士好正🧀✻青 空 ($68) 首先卖相好吸引 渐变嘅蓝色 再加上面头嘅白色雪芭 令人第一眼就联想到蓝天白云💙☁️味道系橙x 柠檬 雪芭系柚子味 三者mix埋一齐酸酸甜甜咁 好开胃好refresh✨✻昭和布丁($48)我个人好钟意食布丁 所以谂都冇谂就叫咗😆质地好滑好香蛋味 配埋面头嘅cream一齐食好夹🍮 而且打卡影相都好靓 推介🫶🏻
✻鳗鱼玉子烧伴炒面 ($148)
估唔到鳗鱼玉子同埋炒面系分开上嘅
鳗鱼都几大条同埋好鲜甜 玉子好滑
炒面炒到好香而且上面有好多鲣鱼干🤎
✻唐扬小食拼盘($98)
✻青 空 ($68)
✻昭和布丁($48)
我个人好钟意食布丁 所以谂都冇谂就叫咗😆