2023-09-21
呢间蛋糕店以希腊乳酪芝士蛋糕作主打,相信大家对佢哋嘅日本蜜瓜希腊乳酪芝士蛋糕都唔陌生喇😚~妹猪仔早排去尖沙咀行街,见到呢间蛋糕店喺商场开咗分店,就俾呢个紫色蛋糕吸引住,于是买咗返屋企同屋企人开心Share🤗!.🔸 (6吋, HK$588)呢个系蛋糕店嘅全新SuperFood系列蛋糕😍。蛋糕外观呈紫色,切开后同希腊乳酪芝士呈现紫白色渐层,颜色十分梦幻💜!.呢个蛋糕选用咗优质澳洲SuperFood天然水果粉(包括:蓝莓🫐、黑莓、红桑子及士多啤梨🍓),由于以冷冻抽干技术制成,所以浓缩咗高达60粒新鲜杂苺嘅营养成份🙌🏻,蕴含丰富纤维、维他命C、抗氧化物,有助增强免疫力,改善心脏及消化系统健康👍🏻。.加上蛋糕以希腊乳酪制成,相对上有较高嘅钙质同蛋白质含量🤗。而且比起通常用到嘅忌廉芝士更健康,因为希腊乳酪有丰富嘅活性乳酸菌,对肠道健康好有帮助,就算食多几啖都唔怕肥,真系零负担💚!.💡妹猪仔话你知💁🏻♀️~整体来讲,呢个蛋糕颜色十分梦幻,好啱打卡😍!而且食落浓厚而绵滑,配合SuperFood天然水果粉,莓味香浓,微酸带甜,感觉清爽又轻盈,好适合夏日享用😋。.(以上价钱仅供参考,一切以蛋糕店为准)
🔸[超级杂莓希腊乳酪芝士蛋糕] (6吋, HK$588)
超级杂莓希腊乳酪芝士蛋糕
(以上价钱仅供参考,一切以蛋糕店为准)