有朋自远方来的话,呢间餐厅满足晒你嘅要求!外国朋友嚟到香港,一直好苦恼带佢食咩先地道,对方又讲到明唔想要大排挡嘅环境,可能以前返U个阵食宵嘅环境吓亲佢啦!💡二人餐 $192 (两款小菜 + 例汤 + 白饭) + 套餐加配饮品($11)  💡鱼香茄子煲追求温度嘅我,见到个煲仲滚紧,茄子份量好多,软硬适中,个人唔钟意食太硬身。咸鱼味唔算好出,冇吓亲朋友仔,但肉碎炒得好香,呢一道菜真系劲好送饭。🥘💡台式三杯鸡三杯鸡同样以热锅上,真系好贴心,因为好难食得快,冻咗又会影响味道同口感。三杯鸡食到黑醋味,再以甜调和,酱汁送饭一流。鸡件大细刚好,走过油,所以外面焦香,内里有肉汁又嫩滑。💡特级西班牙黑毛猪叉烧皇饭 $99见到地下橱窗嘅烧肉,点可以唔叫返碟烧味饭,黑毛猪肉质鲜嫩多汁,肥瘦得宜,唔会成口油又唔会过柴,外层烧得蜜香味浓,配上豉油饭,吸埋叉烧嘅油香,将叉烧饭推上一个层次,每一啖都咁好食。呢间环境舒服,重点系地段超方便,铜锣湾C1出口正对面,1楼仲有街景可以睇。选择方面先系重点,价钱唔会贵到中菜馆咁,但地道菜款式多到由烧味,小炒、铁板扒饭、港式汉堡,至下午茶小食,应有尽有。🔥

💡鱼香茄子煲

💡台式三杯鸡