2024-10-17 1784 浏览
哩间过江龙未开已经知有几出名,终于喺香港都食到😆 见到唔洗排队梗系要试吓啦!✨清炖三宝(牛五花、牛筋、牛腱) +销魂面(走辣)+麻辣卤鸭血 $118牛五花肥瘦适中,刚好一层油花一层肉,肉质结实得嚟带点油筋,牛味浓厚;牛筋有满满胶原蛋白,软嫩Q弹有嚼劲;牛腱肉味香浓,软硬韧度适中。销魂面本身系微辣,我拣咗走辣,面条烟韧弹牙,本身就带点咸香,手工面条果然系唔同啲👍🏻 鸭血带少许药材香味,质感嫩滑,唔会好辣。✨麻辣牛五花+销魂面+ 麻辣卤豆皮 $98(另+HK$28 配麻辣黄金鱼蛋及冻冬瓜茶)麻辣汤底唔会太辣,带点点麻香,仲有浓香牛肉味🥩 预设销魂面带少许辣更香口。麻辣卤豆皮吸哂辣汁好惹味。🔸销魂面预设系拌面,大家可以将汤加落去一齐食,汤唔够嘅话仲可以再加。两种唔同风味都一样好食🤤🔍整体感觉:餐厅装修简洁,环境都干净。食物味道同质素都好高质,性价比都正常,身位港岛区嘅朋友以后又多个饭堂可以去🤭

✨麻辣牛五花+销魂面+ 麻辣卤豆皮 $98
(另+HK$28 配麻辣黄金鱼蛋及冻冬瓜茶)