2023-06-09
最近同男朋友去咗大埔林村附近嘅荷华庭园景餐厅食lunch同埋打卡📸 环境超大可以免费泊车🚙 而且食物都几好食(˶ˊᵕˋ˵)❣可以坐户外或者室内 餐厅好贴心有太阳伞同蚊怕水提供! 环境好chill有种去咗小旅行嘅感觉💕 都几适合朋友或者情侣一齐去~ 仲可以去埋附近嘅林村许愿树🌳Set Lunch包咗头盘 主菜 咖啡/茶 亦可另外加钱要甜品🥰 头盘可以六选一:凯撒沙律/意式杂菜沙律 /蕃茄杂菜汤/周打蚬肉忌廉汤 /春卷 /薯角 💖 我哋叫咗两个set lunch拣咗忌廉汤同埋薯角 估唔到薯角份量会咁多 颜色金黄色 卖相好吸引又好食💛✻ 墨西哥烟肉芝士馅饼 HKD158 (set lunc主菜)好好食!芝士拉丝好正🤤🧀 墨西哥馅饼煎得香脆 每一啖都食到烟肉同芝士~ 我同男朋友都好钟意食😋✻ 香烧猪肋骨 HKD198 (set lunch主菜)猪肋骨好大件🐷而且烧到好香口😎 配埋BBQ酱一齐食好夹 热腾腾而且香气四溢~✻意大利青酱虎虾阔条面 HKD188卖相好靓!虎虾好大只 口感弹牙✨ 而且佢阔条面嘅质地几好食! 都几挂汁 口感Creamy同埋份量都几多🥳 ✻酥皮龙虾汤配蒜茸包 HKD98见好
✻ 香烧猪肋骨 HKD198 (set lunch主菜)
✻意大利青酱虎虾阔条面 HKD188
✻酥皮龙虾汤配蒜茸包 HKD98
见好多人推介佢嘅酥皮龙虾汤,所以我哋都叫嚟试吓❣️果然唔错!龙虾味好浓郁 香气逼人~ 而且个酥皮做得好好😋yummy
✻ 朱古力心太软配雪糕 +HKD48
Set lunch加$48就有心太软非常之抵!🤎一切开就系流心朱古力酱๐•ᴗ•๐ 好浓朱古力味好邪恶但又好好食😚 配埋雪糕冰火交融好正!!!
✻焦糖炖蛋 +HKD38
同样set lunch可以用优惠价加钱叫焦糖炖蛋 炖蛋口感都几creamy~ 配埋焦糖面一齐食大满足🤩🍮
✻ 疏乎厘 $116/2pc
有两件疏乎厘一人一个唔使争🤣 可以拣原味朱古力味 云呢拿味 姜味或者橙味~ 我哋拣咗原味🤍 口感松软疏乎有空气感 值得一赞嘅系佢唔算好甜!都唔错⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽ 有机会会想试埋佢其他口味~
✻ 黄金树下 HKD58
颜色鲜艳嘅芒果菠萝沙冰 打卡一流💛 沙冰好幼滑 芒果味比菠萝味突出~非常消暑✨