@kan.teen相信中意饮港式奶茶嘅你一定听过炳记茶档~有睇开我都知我系超爱奶茶的><!!!无论系台式珍珠奶茶奶茶🧋定港式茶餐厅奶茶☕️我全都要❤️炳记系足足有70几年历史,呢一种用传统茶档铁皮屋风味嘅门店设计系依家已经系硕果仅存。系呢度食野无冷气,食自然风,同人搭枱,好怀旧嘅港式风味。🤎佢哋嘅招牌奶茶更被CNN评为香港四大奶茶王🌞基本上每一枱都会叫翻杯。去嘅当日天气好热 先叫左杯冻奶茶!结果饮过返寻味 忍唔住要试多杯热奶茶 睇吓系咪一样咁好饮...饮落口茶香奶滑 呢四只字讲就简单但要真系做到并唔系咁容易~饮落去唔会觉得条脷”鞋口”,茶味香浓而唔涩 奶茶质地厚身。即使系热奶茶嘅话一样咁滑 唔似得其他茶餐厅嘅热奶茶饮落会有少少酸酸地。冻同热都好饮,悉随尊便😆另外食左猪排米,腌得够味 唔系用松肉粉腌到啲肉烂晒𠮶种 咬落仲有猪排一丝丝嘅肉质。调味就好重黑椒味 仲带点蜜糖味甜甜地。食港式野当然唔少得西多士 奶酱多呢啲😌多士薄身非厚切 花生酱涂满满 食落啖啖酱 邪恶啊!!如果再烘脆啲更佳👐🏻整体来讲我觉得佢哋嘅奶茶系必饮 钟情饮奶茶嘅大家 不坊整翻杯试下✌🏻但食物方面就唔需要话特登
@kan.teen
奶茶

热奶茶

整体来讲我觉得佢哋嘅奶茶系必饮 钟情饮奶茶嘅大家 不坊整翻杯试下✌🏻但食物方面就唔需要话特登过嚟食。
💸人均消费:$50左右
———
@bing_kee
📍炳记茶档 (大坑)
大坑施弼街5号侧
#kanteen铜锣湾 #kanteen茶记