2022-07-22
呢间系元朗嘅千杯串环境好有日本居酒屋嘅感觉 ❤️✨ 有好多唔同嘅食物例如串烧 刺身 烧物 拉面等等😽 仲有好多款酒类🍶🍺 而且佢好近朗屏站同巴士站 住港岛嘅我食完之后 行几分钟就有巴士返屋企超级开心🚌 😆✻日本直送兵库县生蚝🦪 ($76/2)呢个超级推介!!首先呢个价钱有两只日本直送生蚝已经好抵食仲要佢超级大只同埋好肥美🤤佢好新鲜有淡淡海水味但唔会太过咸而且有少少creamy咁~~(*¯︶¯*)依家睇相谂返起都流口水想再食🤣✻日本芝士年糕 ($48)芝士控嘅我表示芝士年糕食得多但都系第一次见餐厅会将芝士年糕切开咁样上碟 好特别卖相一流😻 都唔使多讲睇相都见到啲芝士好流心外脆内软好好食🧀😛✻滑蛋蒲烧鳗鱼饭 ($98)首先超多滑蛋真系好滑好香蛋味🥚同埋估唔到鳗鱼咁大条同厚身!配埋鳗鱼汁同埋日本珍珠饭一齐食好满足😌✻鸡泡鱼干 ($48)同朋友都一致好想食鸡泡鱼干所以就叫咗😆烧得好香唔会太干又唔会太湿啱啱好分量比想像中大点埋佢嘅沙律酱一齐食超正🥳嚟到居酒屋梗系要试吓佢哋嘅串烧今次同朋友拣咗三款:✻烧和牛 ($38)我自己觉得三款入边和牛系最好食嘅而且性价比好高 佢嘅肉质松软好多汁而且好香牛味😋✻
✻日本直送兵库县生蚝🦪 ($76/2)
呢个超级推介!!
首先呢个价钱有两只日本直送生蚝已经好抵食
仲要佢超级大只同埋好肥美🤤
佢好新鲜有淡淡海水味但唔会太过咸
而且有少少creamy咁~~(*¯︶¯*)
依家睇相谂返起都流口水想再食🤣
日本直送兵库县生蚝
日本直送兵库县生蚝
✻日本芝士年糕 ($48)
芝士控嘅我表示芝士年糕食得多
但都系第一次见餐厅会将芝士年糕切开咁样上碟
好特别卖相一流😻 都唔使多讲
睇相都见到啲芝士好流心外脆内软好好食🧀😛
日本芝士年糕
✻滑蛋蒲烧鳗鱼饭 ($98)
首先超多滑蛋真系好滑好香蛋味🥚
同埋估唔到鳗鱼咁大条同厚身!
配埋鳗鱼汁同埋日本珍珠饭一齐食好满足😌
滑蛋蒲烧鳗鱼饭
✻鸡泡鱼干 ($48)
同朋友都一致好想食鸡泡鱼干所以就叫咗😆
烧得好香唔会太干又唔会太湿啱啱好
分量比想像中大
点埋佢嘅沙律酱一齐食超正🥳
嚟到居酒屋梗系要试吓佢哋嘅串烧
今次同朋友拣咗三款:
✻烧和牛 ($38)
✻牛舌 ($38)
牛舌嘅厚度啱啱好 重点系有嚼劲但唔韧!
✻德岛县鸡肉串 ($26)
鸡肉好嫩滑 烧得啱啱好而且好香~
烧和牛
临走见到如果经openrice订位消费满$500仲有85折优惠!(今次蠢咗冇用OpenRice订位下次一定会用返 🤣)同埋七月生日消费满$680仲会送720ml日本清酒一支🍶❤️🔥