2023-08-22
最近同朋友去咗呢间喺圆方嘅coffee hwajeon 韩风 Cafe🇰🇷😆 甜品非常高质!!饮品卖相超靓 而且主食都好好食😋 餐厅环境好大坐得舒服 我哋幸运地坐到榻榻米座位非常有feel! 餐厅仲有好多绣球花装饰好靓💙🤍♡伯爵茶布甸牛角包窝夫 HKD145牛角包窝夫口感松脆 佢有个好好食嘅软雪糕配埋一齐食冷热交融非常满足💕 另外好想赞吓佢个伯爵茶布甸真系好好食!!茶味香浓 而且口感好滑 又重蛋香味~~~🍮🫶🏻♡夏至白桃年糕刨冰 HKD125呢个刨冰都好有惊喜!首先真系有好多香甜嘅白桃 桃味清香 🍑 重点系面头嘅年糕!!口感类似麻糬咁烟烟韧韧超级好食🤤 而且刨冰入边都仲有白桃果肉同埋一粒粒嘅丸子🍡 口感非常丰富!♡盛放花开燕麦奶(热)HKD52♡ LOTUS 焦糖奶昔(冻)HKD58两款饮品卖相都好靓!燕麦奶上面真系有好多花做装饰而且口感好香滑~ 最特别嘅系仲有埋以花入馔嘅传统韩国花煎饼🌸 入面系红豆馅~影相超靓😆♡半半炸鸡 (甜辣)(芝士) HKD155炸鸡整得好出色!心大心细嘅我哋唔知叫咩口味好 所以拣咗半半😆 甜辣甜甜地咁带少少辣好好食!另外芝士味都好香浓~ 两份炸鸡都外脆内嫩🥰
♡伯爵茶布甸牛角包窝夫 HKD145
♡夏至白桃年糕刨冰 HKD125
♡盛放花开燕麦奶(热)HKD52
♡ LOTUS 焦糖奶昔(冻)HKD58
♡半半炸鸡 (甜辣)(芝士) HKD155
炸鸡整得好出色!心大心细嘅我哋唔知叫咩口味好 所以拣咗半半😆 甜辣甜甜地咁带少少辣好好食!另外芝士味都好香浓~ 两份炸鸡都外脆内嫩🥰 仲有薯条添!
♡蕃茄辣蟹肉年糕 HKD92
用左长条状嘅年糕好特别!口感烟烟靭靭~个酱汁偏辣好惹味~ 另外仲有好多蟹肉好正🦀❤️