2025-01-23
回头指数:⭐️⭐️⭐️食物质素:🌮🌮🌮服务质素:☺️☺️☺️消费指数:💰💰(TTL $507.1,人均消费$253.6)环境质素:☘️☘️☘️周末饮茶饮得多,但平日夜晚饮茶又有几可?收工误打误撞揾到间九龙区CP值好高既港式点心餐厅,所有点心现场即点即做,手作点心全部由经验丰富(曾经系日本东京富丽华&米芝莲餐厅工作)既师傅制作,食到超级饱肚,仲要平日唔使加一!星期六日除外。。茶位 ($8/位)。姬松茸雪耳炖鸡汤 ($48)传统老火靓汤,非常足料,汤水色泽好深,啖啖鲜味。。雪山叉烧包(3个) ($36)表皮脆身,叉烧馅味道偏甜少少。。咱家脆皮虾多士 ($49)小妹认为系必食之选🥰虾肉弹牙,下层多士松软,而且有阵阵奶香味,太特色啦!。五福临门(虾饺、烧贾、菜苗饺、粉果、甜糕)($50)一次过可以食晒五款点心,钟意尝鲜既你绝对唔可以错过🙂虾饺同菜苗饺虾肉大大粒,甜糕枣香浓郁,值得一试。。黄沙猪𥆧肠 ($34)猪润非常足料,肠粉皮米香丰富,会比较硬身少少。。椒盐一口豆腐方 ($88)椒盐香味同咸道适中,口感绝对称得上系外脆内软,赞!因为个皮好薄,所以大家夹既时候要小心啲,大力少少都会夹烂㗎🙈。蒜香虎虾蒸饭 套餐
食物质素:🌮🌮🌮
服务质素:☺️☺️☺️
环境质素:☘️☘️☘️
。茶位 ($8/位)
。姬松茸雪耳炖鸡汤 ($48)
传统老火靓汤,非常足料,汤水色泽好深,啖啖鲜味。
。雪山叉烧包(3个) ($36)
表皮脆身,叉烧馅味道偏甜少少。
。咱家脆皮虾多士 ($49)
。五福临门(虾饺、烧贾、菜苗饺、粉果、甜糕)($50)
。黄沙猪𥆧肠 ($34)
猪润非常足料,肠粉皮米香丰富,会比较硬身少少。
。椒盐一口豆腐方 ($88)
。蒜香虎虾蒸饭 套餐 ($108)
淮杞圆肉炖赤肉汤+娃娃菜 (全部系随机的)
蒸饭系炒饭底,蒸既过程里面饭吸收咗既鲜味同蒜蓉香,味道相当不错。
。传统芝麻糕 ($32)
比较少见嘅中式糕点,浓郁嘅芝麻香味,而且唔会太甜,可以一试。
同类餐厅 #cocofood_港式菜
同区餐厅 #cocofood_旺角
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既 update