餐厅: 輕時光
资讯:

茶饮度开到成行成市,珍珠奶茶🧋、生果茶、芝士奶盖等真系见惯不怪,估你唔到仲可以有新口味🆕,仲要一次过满足你3️⃣个愿望!🌕杂莓优格果昔 (脱脂奶、半甜、半冰) $40大推!好睇好味又健康!随意挂系杯上面嘅乳酪加埋粉红色嘅果昔,真系好有少女感😍,好啱打卡📸;果昔质感浓厚,浓稠适中,杂莓同乳酪配合柔和,甜中带酸顺喉唔刺激;杂莓带有果籽,所以会有啲野𡁻下,加添左一重口感;果昔可选用全脂奶或脱脂奶,拣左脱脂奶嘅我觉得罪恶感减左一半😂,要再健康啲仲可以考虑走甜添~🌗芒果优格盖茶 (桂花乌龙、半甜、半冰)$40茶底清香,但半甜下仍觉稍稍偏甜;饮品呈芒果嘅黄色,味道与外表有落差,芒果味唔太重,与面层乳酪混合后,芒果味只会幽幽地出现系乌龙茶之中,整体味道较酸,较为清爽开胃。临近新春🧧,小店制作左陈皮川贝冰糖炖柠檬同黄姜红枣杞子桂圆膏,未谂到买咩孝敬长辈嘅可以考虑下㖞~

杂莓优格果昔

🌕杂莓优格果昔 (脱脂奶、半甜、半冰) $40