2021-09-24
见到咁大只连猪🐷同Pepe The frog 🐸你就知佢咩料啦😎!位处大角咀,属于新旧交替嘅一区,价钱比一般旺角平,而且份量好大,绝对称得上大件夹抵食👍🏻。🌖前菜沙律 主菜+$15配餐汤或沙律沙律🥗超大份!完全唔似跟餐嘅size,好难想像如果单点嘅会有几大份,生菜以外有红腰豆同鹰咀豆,配上自家制沙律酱,酸酸地几开胃,如果颜色上配返少少红色会更靓更吸引。🌖蛋浆卡邦尼意粉 $98意粉软硬适中有咬口,唔系港式果种发水意粉,又未去到传统果种硬度,介乎两者之间;酱汁偏黄色,充满蛋香🥚唔会有腥味,食油唔会觉得滞,食完一啖又一啖,同平时白色嘅酱汁有好大分别。🌖德国咸猪手 $178猪手表皮香脆,皮同肉之间有满满嘅骨胶原,食落又唔会油腻,上枱嘅时候已经起晒骨,唔洗再自己庖丁解猪😛;伴碟嘅蒜头🧄、蔬菜亦显诚意,煮得软硬适中之余仲加埋蒜蓉略炒同调味。🌖朱古力心太软 原价$78;惠顾主食即可以$48换购心太软超大个!店员主动系心太软顶部开口方便我打卡同食用,个开口超圆,呢个presentation 真系第一次见!味道方面朱古力偏苦唔会太甜,入口唔会涸喉,size 比起一般嘅大,两个人食啱啱好。🌗特浓朱古力🍫
🌖前菜沙律 主菜+$15配餐汤或沙律
🌖蛋浆卡邦尼意粉 $98
🌖德国咸猪手 $178
🌗特浓朱古力🍫 餐饮+$16转特饮
话就话系特浓,但饮落又一般咋㖞,唔太值得加钱order。热同冻嘅都各叫左一杯,所以唔存在话啲冰溶左而令到味道淡左呢个理由。